Setari Cookie-uri

Trebuie să crezi în tine! 10 moduri prin care să crezi din nou în tine

E suficient să crezi în tine ca să ai lumea la picioare. E suficient să crezi în tine ca să ai tot ce îți dorești. E suficient sa crezi în tine ca să ajungi acolo unde ți-ai propus. E suficient să crezi în tine ca să îi iubești pe cei din jur și să îi ajuți.

Și, în fond, să crezi în tine este cel mai bun, frumos și înțelept lucru pe care ți-l poți face singură. Hai, curaj! Începe de azi!

Vorbeste cu tine

Sursa Foto: Shutterstock/ By Subbotina Anna

1. Acceptă-ți situația. Sunt convinsă că faci tot ce îți stă în putere ca să îți fie bine și că în orice situație încerci să dai tot ce ai mai bun în tine, așa că acceptă-te și acceptă situația de față. Poate că nu îți ies toate cum vrei, când vrei, dar ține minte că toate se întâmplă la timpul lor. Fă pace cu tine, fă pace cu oamenii și, foarte important, fă pace cu trecutul. Ah, și nu uita să fii recunoscătoare pentru ceea ce ai în prezent.

2. Gândește-te la reușitele din trecut. Simți că nimic nu are rost și că tot ce faci este în zadar?! Ia un loc și adu-ți aminte cu drag și emoție de lucrurile frumoase pe care le-ai făcut până nu demult. Adu-ți aminte de toate reușitele, de la cele mai mici la cele mai mari, inclusiv de cele din copilărie, pentru că toate au contribuit la dezvoltarea personală. Notează pe o hârtie bunurile materiale pe care le-ai cumpărat cu proprii tăi banuți, la faptele bune pe care le-ai făcut, la oamenii care ți-au mulțumit pentru vorba bună pe care le-ai adresat-o la momentul potrivit și câte și mai câte. Sunt convinsă că ai o listă lungă.

Citește și:

Bob Feller: "Fiecare zi este o nouă șansă. Poți continua să construiești succesul de ieri sau poți să pui eșecul deoparte și să o iei de la zero. Așa este viața, un nou joc în fiecare zi."

3. Ai încredere în tine. Parcă sună puțin ciudat, nu?! Ca să ajungi să crezi în tine trebuie să ai încredere în tine... dar chiar asta trebuie să faci. Mai mult, este chiar unul dintre cele mai importante aspecte care te pot ajuta să obții credința și încrederea. Toată energia, puterea, curajul și încrederea sunt deja în interiorul tău. Petrece timp cu tine pentru a avea acces la toate acestea, fie prin meditație, scris în jurnal ori alte activități care te fac fericită și te vor ajuta să crezi din nou în tine.

Ai incredere in tine

Sursa Foto: Shutterstock/By Zoom Team

Citește și:

4. Vorbește cu tine. Sunt două situații în care mă ia plânsul instant: atunci când vorbesc despre fricile mele și atunci când vorbesc cu mine. Da, vorbesc des cu mine și o fac de când mă știu. Vorbesc în română, în engleză și în spaniolă. Când stau la masă și îmi beau cafeaua, când mă uit în oglindă sau atunci când stau în cada plină cu apă și spumă. De cele mai multe ori mă cert și astfel mă descarc, dar m-am surprins de câteva ori vorbindu-mi frumos. Vorbește și tu cu tine! Nu ai nevoie de aprobările celorlalți, ci doar de aprobarea ta! Fii cea mai bună prietenă a ta!

Shad Helmstetter: "Creierul crede ceea ce îi spui cel mai des. Și ce îi spui despre tine, asta va crea. Nu are de ales."

Citește și:

5. Nu lăsa frica să te oprească. Ți-o spun din propria experiență, frica poate să ajungă la un nivel atât de ridicat încât să îți ruineze viața. În direcția asta mă îndreptam eu dacă nu mă trezeam la timp și nu luam atitudine. Frica înseamnă "dovezi false care par reale" (FEAR = False Evidence that Apears Real) și este principalul impediment care te ține pe loc atunci când vrei să crezi din nou în tine. Înfruntă-ți fricile și nu le lăsa să te împiedice să îți atingi obiectivele!

6. Dă-te jos de unde te-ai agățat. Trebuie să te ierți pentru fiecare eșec și fiecare greșeală pe care ai comis-o și să treci peste. Trebuie să privești în viitor și să lași trecutul în urmă. Fii plină de compasiune față de tine.

Citește și:

7. Adoptă o atitudine pozitivă. Ce te costă dacă încerci? Dacă a fi victimă sau a te plânge zi de zi nu reprezintă sarcini grele pentru tine, atunci de ce nu încerci și invers, să te bucuri și să gândești pozitiv câteva săptămâni bune la rând? Atitudine pozitivă este calea cea mai ușoară către ceea ce îți dorești tu: să crezi în tine. Fii recunoscătoare pentru ceea ce ești și ceea ce ai! Întotdeauna să ai o atitudine pozitivă și să vezi binele!

8. Acceptă ajutorul unui antrenor de viață. Un antrenor de viață este un profesionist care te sprijină, te ghidează și te ajută. Un antrenor de viață te ajută să îți descoperi calitățile, îndemânările și talentul. El te poate ajuta să îți reorientezi obiectivele și să îți reamintești reușitele din trecut. Când tu te îndoiești de tine, antrenorul de viață este cel care crede în tine și care te va face și pe tine să vezi frumosul în tine și să îți recapeți credința.

Citește și:

Moduri prin care sa crezi din nou in tine

Sursa Foto: Shutterstock/ By Subbotina Anna

9. Continuă să mergi înainte și nu te uita niciodată înapoi. Vor fi nenumărate momente, zile, chiar săptămâni în care te vei simți tristă, te vei simți la pământ și ți se va părea că nimic nu are sens. Vocile din capul tău îți vor spune să renunți și vei începe să te îndoiești de tine. Nu asculta niciodată acele voci! Fii puternică și mergi mai departe! Nu renunța niciodată la tine! Trebuie să continui să mergi și cu siguranță vei ajunge la destinație, acolo unde îți dorești. Iar atunci când se va întâmpla, vei realiza cât de puternică ești cu adevărat.

Martin Luther King: "Dacă nu poți zbura, fugi. Dacă nu poți fugi, mergi. Dacă nu poți merge, târăște-te. Orice ai face, trebuie să mergi înainte."

Citește și:

10. Lasă viața să te poarte unde vrea. Lasă viața să îți urmeze cursul natural. Când vei învăța să urmezi și tu cursul ei, atunci vei realiza cât de minunată și de prețioasă este viața. Dacă vei lăsa viața să te ghideze, atunci îți va oferi toate darurile și bogățiile ei. Acceptă viața așa cum este ea, cu bune și rele, și relaxează-te! Permite-i să te miște în direcția în care știe ea și te va duce spre succes.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Subbotina Anna

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.