Setari Cookie-uri

Cinci pași pentru o carieră de life-coach

O carieră ca life coach îți poate oferi o mulțime de satisfacții. Iată cei cinci pași principali pe care trebuie să îi urmezi pentru a o îmbrățișa.

Una dintre cele mai la modă cariere la ora actulaă este cea de life coach. Este minunată pentru persoanele cărora le place să ajute oamenii, cu un grad ridicat de empatie, acel tip de oameni cărora li se cere sfatul tot timpul. O carieră ca life coach îți poate oferi o mulțime de satisfacții. Iată cei cinci pași principali pe care trebuie să îi urmezi pentru a o îmbrățișa.

1. Ințelege ce înseamnă life coaching

Ciudat dar adevărat! Unii oameni consideră că life coaching este o formă modernă de consiliere, în timp ce unii îl definesc ca pe o formă scumpă de a amâna agonia. Adevărul este însă altul. Life coaching este a devenit o modalitate de terapie prin vorbit de succes, care a ajutat mulți oameni să își schimbe viața în bine. Un life coach își ajută clienții să identifice principalele aspecte ale vieții lor care necesită dezvoltare și creștere dar și să creează planuri eficiente pentru a ajuta clienții să atingă aceste obiective.

Citește și:

2. Descoperă-ți nisa!

Alege-ți o nișă în care să îți creezi o reputație și să crești ca life coach.

Există diverse specializări precum fi relațiile de cuplu, spiritualitatea, afacerile, echilibrul între viața profesională și cea personală, găsirea unui loc de muncă, cariera profesională. Poți să alegi mai multe nișe (dar nu mai mult de trei).

3. Studiază și obține certificarea necesară

Deși nu este absolută nevoie să te întorci la școală pentru a deveni life coach, este mai bine să urmezi un curs de certificare profesională. Vei învăța lucruri extrem de utile iar pregătirea ta va fi recunoscută. Diploma de pe peretele tău contează ca o garanție a faptului că serviciile tale respectă toate standardele din industrie pentru life coaching.

Citește și:

4. Înființează-ți propria companie

In momentul în care decizi să începi o carieră în life coaching, începi practic o afacere. Chiar dacă lucrurile s-au mai schimbat față de începutul anilor 2000, probabil că cea mai la îndemână și profitabilă formă de organizare rămâne SRL_-ul.Discută cu un avocat pentru a afla toate detaliile necesare înființării acestuia.

5. Stabilește un preț pentu serviciile tale

Știu că vrei să ajuți oamenii însă este important să stabilești prețul corect pentru serviciile tale. Începe prin a stabili profilul clientului tău ideal, află care sunt prețurile practicate în orașul tău și vino cu o ofertă competitivă. Reține că ieftin nu înseamnă neapărat de succes..

Citește și:

Featured foto by Dusan Petkovic via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.