Setari Cookie-uri

Cinci chei  pentru a atrage și a menține fericirea în viața ta

Fericirea este o alegere, scrie Paramhansa Yogananda, în cea mai recent publicată carte a sa.

Și asta pentru că întotdeauna putem allege felul în care ne raportăm la ceva sau cineva dar și pentru că îngrijindu-ne de sănătatea noastră mentală și emoțională, atragem în viața noastră nenumărate motive de fericire. Ințeleptul îți recomandă cinci chei pentru a atrage și a menține fericirea în viața ta.

  1. Echilibrul. Ai grijă să îți păstrezi seninătatea și să rămâi centrată în Sinele tău interior. Acesta este ca un un diamant care își păstrează puterea și claritatea indifferent de intemperiile care se abat asupra lui. Astfel, indiferent de circumstanțele vieții, vei rămâne echilibrată și veselă. Fiecare provocare și situație dificilă pe care o trăim reprezintă un test dar și un prilej de a evolua.
  1. Aceptarea. Cu cât te opui mai mult sau încerci să opui rezistență unei situații, cu atât aceasta continua să se manifeste în viața ta. Atunci când te plîngi de viața ta, îi opui de fapt rezistență, în loc să accepți respective situație ca pe o oportunitate de a învăța sau progresa. Indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul tău, ceea ce este cu adevărat valoros nu poate fi distrus niciodată.
  1. Lipsa mândriei. Răul este absența bucuriei adevărate, spune înțeleptul. Acesta crede că răul își face apariția atunci când cineva are potențialul de a atinge bucuria interioară. Orice lucru care ne separă de acea stare divină este rău pentru noi pentru că ne împiedică să conștientizăm ceea ce ne dorim cu adevărat în viață.
  1. Cumpătarea. Majoritatea oamenilor cheltuiesc mai mult decât câștigă iar acest lucru duce la o stare de îngrijorare constantă. Ințeleptul îți recomandă ca, pe lângă arta de a face bani, să înveți și arta de a economisi banii. Simplitatea este cheia, spune el. Simplitatea nu înseamnă sărăcia. A trăi simplu înseamnă a urmezi o cale de moderație. Fericirea interioară constă în a-ți găsi echilibrul între extreme.
  1. Imbrățișarea schimbării. Totul pe acest Pământ se află într-o permanent schimbare și transformare. Ești construită să evoluezi, să te metamorfozezi. Invață să îmbrățișezi schimbarea ca pe un proces de descoperire de sine dar și un prilej de îmbogățire a vieții tale. Viața noastră este o procesiune nesfârșită de câștiguri și pierderi, de bucurii și întristări, de speranțe și dezamăgiri. La un moment dat ne aflăm amenințați de furtunile încercărilor; clipe mai târziu, o căptușeală de argint luminează norii gri; apoi, dintr-o dată, cerul este din nou albastru.

Featured foto by Oleksiy Avtomonov via Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.