Câte calorii are pizza? Informații despre mai multe preparate

Pizza este un preparat italian care a cucerit întreaga lume prin gustul sau delicios și prin diversitatea de preparate care vin să satisfacă până și cele mai mofturoase gusturi. Dar câte calorii are pizza? Ne îngrășam dacă mâncăm des pizza? Există diferențe între tipurile de preparate? Vă invităm să aflați răspunsurile la toate aceste întrebări în rândurile ce urmează.

Câte calorii are o pizza?

În medie, o pizza obișnuită sau mică are în jur de 500 de calorii, însă, în funcție de preparat și ingredientele adăugate, o pizza poate să ajungă și la 1500 de calorii.

În funcție de preparat, iată câte calorii are o pizza:

  • Pizza congelată baghetă – 125 g, 235 calorii
  • Pizza Vegetariană – 250 g, 450 calorii
  • Pizza cu șuncă și ciuperci – 240 g, 460 calorii
  • Pizza Supreme -250 g, 610 calorii
  • Pizza Peperoni – 250 g, 645 calorii
  • Pizza cu ton – 350 g, 655 calorii
  • Pizza quatro formaggi – 300 g, 675 calorii
  • Pizza capriciosa – 340 g, 675 calorii
  • Pizza prosciutto – 320 g, 710 calorii
  • Pizza salami – 300 g, 760 calorii
  • Pizza picantă – 374 g, 930 calorii
  • Pizza cu salam congelată – 350 g, 960 calorii

Câte calorii are o felie de pizza?

După cum ați observat deja, depinde foarte mult de ingredientele pe care pizza le conține.

Retail jobs

Cea mai săracă în calorii este pizza vegetariană, o varianta recomandată celor care se află la dietă.

O felie de pizza, va avea numărul de calorii al preparatului împărțit la 8, dacă pizza este feliată clasic.

Așadar, putem spune că o felie de pizza vegetariană mică ar conține 57 de calorii, pe când o felie de pizza cu salam ar putea ajunge la 120 de calorii.

Pizza îngrașă?

Având în vedere că este un preparat destul de caloric, putem spune că pizza nu reprezintă cel mai prietenos preparat pentru dietă. Însă, consumată cu moderație, așa cum ar trebui să consumăm, de altfel, majoritatea mâncărurilor, pizza nu mai devine un preparat de speriat.

Este important de menționat că pizza este un preparat sănătos, dacă vă permiteți să consumați ingredientele sale. Însă este și o mâncare destul de complexă și completă.

Trucuri pentru a consuma pizza la dietă?

Încercați să comandați mai des pizza vegetariană dacă vă este poftă și vă aflați la dietă.

O altă idee bună este să comandați o pizza pentru două persoane, să împărțiți acest preparat cu cineva sau chiar să cereți doar o felie din comanda altei persoane cu care va aflați la masă și cu care va permiteți să împărțiți.

Câte calorii are o pizza de casă?

Nici pizza de casă nu este mai slab calorică, însă ar putea fi mai potrivită pentru voi, atunci când alegeți cu grijă ingredientele sau când doriți să evitați un ingredient anume care va face rău.

Însă acasă obișnuim să facem un preparat mai mare, într-o tavă de cuptor, așadar vom consuma și pe săturate, prin urmare pizza acasă ar putea fi o capcană.

Există însă și rețete de pizza la tigaie, care ne asigura că vom prepara o pizza mică, sau cel mult medie, deci cu un conținut mai mic de calorii.

Rețeta de pizza la tigaie cu aluat turnat

Pizza la tigaie - Ingrediente pentru aluat:

  • 1 ou
  • O linguriță de zahăr;
  • Puțină sare;
  • 140g iaurt degresat;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 140g făină;
  • 2 linguri ulei de măsline.

calorii pizza - reteta pizza la tigaieFoto: j.chizhe/ shutterstock.com

Ingrediente pentru pizza:

  • 2-3 linguri de sos de roșii;
  • O jumătate de linguriță busuioc;
  • O jumătate de linguriță oregano;
  • Câteva rondele de ceapă sau puteți opta pentru un fir de ceapă verde;
  • O ceașcă de cașcaval ras;
  • Câteva felii de mozzarella;
  • 1 ardei gras;
  • Câteva roșii cherry;
  • Câteva felii de ciuperci tăiate subțire;
  • Câteva măsline feliate, fără samburi;
  • Șuncă, salam, piept de pui la grătar, peste, fructe de mare, porumb fiert sau orice alte ingrediente mai doriți.

Mod de preparare pizza la tigaie

Într-un bol punem oul, sarea și zahărul și batem oul, apoi adăugăm iaurtul (degresat sau nu). Se adaugă și lingurița de praf de copt, cele 140 g făină și se încorporează. Amestecăm apoi și uleiul de măsline până ce îl incorporăm bine și obținem un aluat moale, gata de turnat.

Stropim tigaia antiaderenta cu ulei, apoi turnăm aluatul, întinzându-l cu o spatulă. Ungem aluatul cu sos de roșii și presăram busuioc și oregano. În continuare adăugăm cașcavalul ras, apoi feliile de mozzarella și restul ingredientelor.

Se pune tigaia la foc mic, se acoepra cu un capac și se lasă aproximativ 10 minute sau până când aluatul s-a rumenit. Poftă bună!

Sursa foto articol: El Nariz/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri