Setari Cookie-uri

Kudi-reteta: St Jacques cu sos de muguri de pin

Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim s-a oferit sa ne dezvaluie cateva dintre secretele retetelor sale fabuloase. Astazi te invatam sa prepari St Jacques cu sos de muguri de pin.

Ce ai nevoie?

St. Jacques- 160 g
Suc de lamaie-10 ml
Dovlecei-50 g
Ceapa- 30 g
Masline negre- 10 g
Sare- dupa gust
Piper-dupa gust
Vin alb- 50 ml
Muguri de pin-10g
Stock de peste- 50 ml
Unt-20g
Ulei de masline- 20 ml

Mod de preparare

Se marineaza St. Jacques cu suc de lamaie, ulei de masline, sare si piper si se calesc in tigaie timp de 2 minute.

In alta tigaie se pune la incins uleiul de masline si se adauga dovleceii taiati brunoise, rondele de masline negre si ceapa tocata marunt. Se calesc timp de 3 minute pana cand legumele devin moi si crocante.

Intr-o alta tigaie se pune la reductie vinul alb cu stock de peste, dupa care se omogenizeaza cu unt pana cand sosul devine cremos. La final se adauga muguri de pin, sare, piper.

In cochilie se pune compozitia cu dovlecei, sos si St. Jacques si la final sosul.

O reteta de Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim
Restaurant MAXIM
Str. General Berthelot, Nr 44
www.restaurantmaxim.ro
www.facebook.com/RestaurantMaxim
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.