Kudi-reteta: Profiterol de Macadamia

Kudi-reteta: Profiterol de Macadamia
Kudika
6 Septembrie 2011

Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim s-a oferit sa ne dezvaluie cateva dintre secretele retetelor sale fabuloase. Astazi te invatam sa prepari Profiterol de Macadamia.

Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim s-a oferit sa ne dezvaluie cateva dintre secretele retetelor sale fabuloase. Astazi te invatam sa prepari Profiterol de Macadamia.

Ingrediente:

Pentru pandispan:
2 oua
150 g zahar
180 g faina
40 g cacao
5 ml vanilie
5 g praf de copt

Pentru profiterol:
300 g faina
10 g zahar
20 g unt
2 g sare
1 ou
40 ml apa

Pentru sos:
200 ml lapte
20 g zahar
10 g unt

Pentru decor:
10 ml frisca
2 g menta
5 g cireasa
5 g nuci caramelizate
130 g inghetata de Macadamia

Modul de preparare:

Pentru pandispan: se bat albusurile spuma, apoi se pune zaharul si se bate pana se topeste. Galbenusul se pune peste albusul batut si apoi se pune faina amestecand continuu. La final, se adauga praful de copt.

Compozitia se pune in forme si se baga la cuptor incins la 180’C, cca.15-20 minute.

Pentru sos: la foc mic se pune laptele cu untul si zaharul, se lasa la fiert pana se topeste. Se lasa la redus pana cantitatea scade la jumatate.

Pentru profiterol: untul, zaharul si apa se pun la foc pana se topeste zaharul, apoi se pune faina si se amesteca.Cand compozitia este rece se adauga galbenusul pana cand aluatul devine cremos. Se portioneaza in forma dorita. Se monteaza profiterolul cu pandispanul, sosul si inghetata Macadamia asa cum este in imagine.

O reteta de Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim
Restaurant MAXIM
Str. General Berthelot, Nr 44
www.restaurantmaxim.ro
www.facebook.com/RestaurantMaxim

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri