Sarbatoarea Pastelui se apropie cu pasi repezi. Pregateste 3 retete speciale pentru masa festiva:

Capricii culinare: 3 retete pentru masa de Paste

Drob italienesc

Ingrediente:

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

-1 kg maruntaie de miel (rinichi, ficat, inima, plamani), 500g burta de vita, 1 prapur, 100 g branza, 4 oua fierte, 3 oua crude, 3 catei de usturoi, 2 cepe, verdeata (patrunjel, marar), o lingurita de oregano, ulei, sare, piper;

Cum se prepara:

Spala foarte bine maruntaiele, apoi fierbe-le minim 15 minute in apa cu otet. Se toaca marunt si se amesteca bine cu ouale crude si verdeata maruntita. Caleste cepele taiate marunt. Intr-un vas separat amesteca maruntaiele, branza rasa, verdeata, ceapa si fasiile de burta. Pune toata compozitia in prapurele spalat in prealabil, tinut in apa calda cu sare si otet. La final taie ouale fierte si aseaza-le deasupra.

Impatureste foarte bine prapurele si pune-l la copt intr-o tava unsa cu ulei sau cu unt. Se tine la cuptor pana capata o crusta aurie.

Rulada de miel cu ciuperci

Ingrediente:

-1 kg pulpa de miel dezosata, 200 g carne tocata (amestec), 200 g ciuperci, 4 oua, 3 morcovi, 3 catei de usturoi, o ceapa, o legatura de marar, o legatura de patrunjel, rozmarin, sare, piper;

Cum se prepara:

Taie carnea de pe pulpa cu grija, astfel incat sa obtii o foatie care poata fi rulata la final. Condimenteaz-o cu sare, piper si alte mirodenii, apoi pune-o la rece. Intre timp curata morcovii de coaja, pune-i la fiert cateva minute apoi taie-i cubulete. Toaca fin ceapa, mararul si patrujelul.

Caleste ciupercile, pune-le la scurs apoi taie-le bucatele sau paseaza-le cu blenderul pana vor avea consistenta unui piure. Intr-un bol sparge ouale si amesteca-le cu verdeturile, carnea tocata si ciupercile.

Scoate foaia de carne de la rece, intinde-o pe masa, apoi presara peste ea rozmarin si usturoi, rase in prealabil pe razatoare. Adauga si carnea amestecata cu toate ingredientele, apoi ruleaza forma ca pentru rulada. Prinde cu scobitori la capete ca sa nu se desfaca la copt. Rulada se coace intr-o tava unsa cu ulei pana cand se rumeneste.

Cum iti ingrijesti pielea pe timp de iarna
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta