Kudika
12 Aprilie 2012

Incearca 3 retete delicioase pentru masa de Paste.

Capricii culinare: 3 retete pentru masa de Paste

Pasca

Ingrediente:

Cum iti ingrijesti pielea pe timp de iarna

pentru aluat - 500 g faina, o cana de lapte, 4 oua, o cana de zahar, 4 linguri de ulei, 50 g drojdie uscata, sare, esenta de rom;
pentru umplutura - 700 g branza, 50 g unt, 5 oua, o lingura de faina, 3 linguri de smantana, stafide, zahar vanilat ;

Cum se prepara:

Pune laptele la fiert si adauga 4-5 linguri de faina si drojdia inmuiata in prealabil. Stinge focul dar acopera compozitia cu un prosop si las-o la crescut. Bate galbenusurile intr-un vas, adaugand treptat sare si zahar. Intr-un alt bol bate albusurile spuma.

Presara restul de faina in compozitia cu lapte, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adauga apoi galbenusurile si albusurile. Amesteca aluatul foarte bine si pune treptat uleiul si 3-4 lingurite de esenta de rom. Unge o forma rotunda cu unt si pune compozitia la crescut aproximativ 30 de minute. Intre timp pregateste umplutura.

Intr-un castron amesteca branza cu ouale. Pune zahar dupa gust, o lingura de faina, smantana, untul topit, stafidele si zaharul vanilat. Toarna crema in interiorul aluatului, unge compozitia cu un ou batut si las-o la copt in cuptorul incalzit.

Tinute de sarbatoare pentru ziua de Paste

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: