Daca nu poti merge la Roma pentru a savura mancarea italieneasca, atunci aducem noi Roma in bucataria ta. Ti-am pregatit trei retete clasice, delicioase si 100% italienesti:
Mod de preparare:
a) Pregatirea aluatului:
Adauga intr-un vas apa, drojdia si zaharul. Amesteca pentru cateva secunde pana cand se omogenizeaza. Intr-un alt vas pune faina, grisul si sarea, apoi amesteca-le putin cu lingura. Realizeaza o gaura in mijloc si adauga compozitia din primul vas (apa, drojdia si zaharul). Framanta pana cand obtii un aluat moale, inveleste-l intr-o folie de plastic si lasa-l deoparte, la temperature camerei, pentru circa 15 minute.
b) Pregatirea sosului:
Toaca marunt usturoiul si pune-l la calit in uleiul de masline. Dupa putin timp adauga si rosiile intregi, busuiocul, sare si piper. Lasa pe foc pentru circa 15 minute, apoi foloseste blender-ul (daca nu ai un mixer special poti incerca sa maruntesti cu furculita sau cu pasatorul pentru cartofi). Lasa sosul sa se raceasca.
c) Pasul final: pizza prinde contur:
Intinde coca pe o suprafata plana unsa cu ulei, apoi pune-o intr-o tava. Adauga sosul de rosii si toppingurile: pastrama maruntita, prosciutto rupt in bucatele, maslinele fara samburi, oregano si mozarrella tocata marunt sau data prin razatoare. Incinge cuptorul pentru 5-6 minute, apoi adauga tava de pizza si lasa la copt pentru aproximativ 10 minute.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Eisberg România lansează noua sa gamă de salate ready to eat, în ambalaj reciclabil
- SÂNZIANA NEGRU: „Mi se pare cea mai mare tristețe de pe lume să ai realizări și să nu ai cu cine să le împarți.” | Fain & Simplu
- Cei mai buni burgeri din țara vin la BURGERFEST 2023 între 26 și 28 mai