Top 5 retete pentru Craciun

Top 5 retete pentru Craciun
Kudika
15 Decembrie 2011

Se apropie perioada Craciunului. Febra sarbatorilor a inceput sa puna stapanire pe noi. Pregateste-te din timp, punand in ordine toate lucrurile pe care le ai de facut. Mergi la cumparaturi cu o saptamana inainte de Craciun pentru a nu prinde aglomeratia si imbulzeala din supermarketuri. Pentru masa de Craciun iti venim in ajutor, oferindu-ti cateva idei de retete simple si extrem de delicioase.

5. Anghinare cu bacon, busuioc si parmezan

5. Anghinare cu bacon, busuioc si parmezan
Ingrediente:
- 2 lamai;
- O jumatate de kilogram de anghinare;
- 4 ciuperci;
- 2 linguri de ulei de masline;
- O ceapa mica, taiata inele;
- Un morcov, taiat rondele;
- Bacon;
- Jumatate de cana de vin alb;
- Cateva frunze de dafin;
- Sare, catei de usturoi si piper macinat;
- O cana de parmezan ras.
Mod de preparare: Intr-o oala adauga apa si asteapta pana cand incepe sa fiarta. Taie lamaile si stoarce zeama, apoi adaug-o in vasul cu apa fierbinte. Spala anghinarele, taie baza si arunca frunzele exterioare dure. Taie anghinarele in jumatate pe lungime si pune-le la fiert in apa cu lamaie.
Intr-o tigaie incalzeste uleiul, adauga ceapa si morcovul si lasa sa se rumeneasca timp de 3 minute. Pune apoi bacon-ul si ciupercile maruntite si mai lasa la foc mic pentru 3-4 minute.
Scurge anghinarele de apa, apoi adauga-le din nou in oala. Pune deasupra vinul, frunze de dafin si usturoi. Acopera si lasa la foc mic pentru circa 25-30 de minute. Se servesc pe platou cu legumele prajite cu bacon si parmezan ras deasupra.
Sursa foto: Northfoto.com
Sursa foto front si main: Northfoto.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri