Kudika
12 August 2013

Pe parcursul lunii iunie, patru dintre cei mai cunoscuti bloggeri de food din Romania, printre care Cristina Mazilu (chez.mazilique.com), Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teoskitchen.ro) si Alice Ciobanu (alice-albinutza.blogspot.ro), au pornit in cautarea gusturilor si aromelor de odinioara, explorand traditia si cultura gastronomica in cadrul unor locatii de exceptie precum Palatul Brukenthal din Avrig, Conacul Polizu din Iasi, Castelul Haller din Ogra si Conacul lui Maldar din Horezu. Pe parcursul urmatoarelor zile va vom prezenta retetele celor mai interesante bunatati descoperite de cei patru bloggeri.

Pe parcursul lunii iunie, patru dintre cei mai cunoscuti bloggeri de food din Romania, printre care Cristina Mazilu (chez.mazilique.com), Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teoskitchen.ro) si Alice Ciobanu (alice-albinutza.blogspot.ro), au pornit in cautarea gusturilor si aromelor de odinioara, explorand traditia si cultura gastronomica in cadrul unor locatii de exceptie precum Palatul Brukenthal din Avrig, Conacul Polizu din Iasi, Castelul Haller din Ogra si Conacul lui Maldar din Horezu. Pe parcursul urmatoarelor zile va vom prezenta retetele celor mai interesante bunatati descoperite de cei patru bloggeri.

O locatie de exceptie inclusa in proiectul Transavia unde s-a explorat gastronomia alaturi de bloggerul Cristian Borod, a fost Palatul Brukenthal din Avrig sau “Edenul din Transilvania”, asa cum mai este numit in limbajul popular. Pornind de la pasiunea baronului Samuel Von Brukenthal de a cultiva plante exotice in gradiina palatului, printre care pot fi mentionati ananasi, curmali, arbori de cafea sau portocali, s-a ales o reteta specifica, Piept de pui Von Brukenthal cu sos de ananas.

Piept de pui Von Brukenthal
Palatul Brukenthal, Avrig

Ingrediente

500 grame piept de pui dezosat feliat Fragedo Delicat
Jumatate de telina mica
1morcov
O legatura de rosii cherry
100 de grame de seminte de susan
1 ardei gras
1 ceapa mica
2-3 oua
50 grame faina
Cateva buchetele de broccoli
O mana de spanac
Ulei pentru prajit
Putin unt
Sare, piper dupa gust

Pentru sos:
Ulei
1 ou
Ananasul din jumatate de conserva
Sare, piper dupa gust

Intr-o oala punem 1 litru de apa cu doua lingurite de sare la fiert. Curatam telina, morcovii, ceapa si ardeiul si le taiem julien, dupa care le punem la fiert impreuna cu buchetelele de broccoli pentru aproximativ zece minute. Apoi le sotam in putin unt, iar la final adaugam o mana de spanac si le condimentam cu sare si piper dupa gust.

Le mai lasam un minut si gata. Intre timp pregatim sosul la rece. Facem o maioneza din galbenus de ou si ulei de floarea soarelui, in care, la final adaugam jumatate din ananasul din conserva, maruntit bine cu blenderul.

Intr-o tigaie punem ulei la incins. Fasiile de piept de pui le taiem doar bastonase, le condimentam cu sare si piper si le dam prin faina, ou si susan, apoi le prajim in baie de ulei pana cand devin aurii si crocante. Apoi intr-o alta tigaie sotam rosiile cherry in putin ulei de masline, timp de doua minute. Asezam totul pe un platou mare, acoperim carnea cu sos de ananas din belsug si putem servi.

Pofta buna!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: