Este luna dovleacului. Chiar daca n-ai sarbatorit Halloween-ul ca un american adevarat, o placinta buna cu dovleac nu-l va supara nici cel mai traditionalist dintre romani (chiar daca reteta nu-I chiar ca la mama acasa).
M-am gandit ca Halloween-ul este ocazia ideala sa va impartasez reteta mea de placinta cu dovleac. Este super simpla! Daca n-ai gatit in viata ta nici macar un ou ochi, aceasta este reteta cu care vei face senzatie!
Foto: ingrediente pentru placinta cu dovleac, Shutterstock
Ingrediente
- 1 pachet de aluat inghetat
- 1 cutie mica smantana pentru frisca
- 100 g zahar brun (gusta compozitia si mai adauga daca preferi sa fie mai dulce)
- 500 g dovleac (iti va fi mai usor daca e gata ras – se gaseste in piata. Daca nu gasesti ras, iti voi explica mai jos cum sa scapi de aceasta etapa dificila)
- 1 lingurita scortisoara
- ½ lingurita praf de ghimbir (in reteta americanilor este nelipsit, eu nu il adaug fiindca nu-mi place gustul)
- 2 oua
- 2 linguri de gris
- un pumn de migdale macinate (sau nuci, sau alune sau ce ai tu prin casa)
Foto interior si primaa pagina: placinta cu dovleac, Shutterstock