Setari Cookie-uri

Halloween-ul trece, placintele raman!

Este luna dovleacului. Chiar daca n-ai sarbatorit Halloween-ul ca un american adevarat, o placinta buna cu dovleac nu-l va supara nici cel mai traditionalist dintre romani (chiar daca reteta nu-I chiar ca la mama acasa).

Intr-o tava rotunda cu fund detasabil (se gasesc la Ikea) se pune o foaie din aluatul inghetat (acesta se lasa sa dezghetat pana cand devine flexibil si nu se rupe la despachetare). Excesul de aluat se indeparteaza cu grija cu ajutorul unui cutit astfel incat acesta sa umple complet tava si marginile acesteia. Se adauga compozitia de dovleac si se presara migdalele. Pe deasupra poti sa "construiesti" capacul de placinta din excesul de coca (sau din cea de-a doua foaie din pachet) astfel: se taie fasii lungi care se aseaza paralel pe suprafata placintei (cam 4-5 fasii). Deasupra lor se aseaza perpendicular alte 4-5 fasii. Sau poti lasa placinta fara crusta, arata foarte bine si asa.

Foto: crusta placinta cu dovleac, Shutterstock

Foto: placinta cu dovleac, Shutterstock

Se coace la 200 grade, cam 45 minute (urmareste-o cand se rumeneste).

Citește și:

Se serveste cu un mot de frisca sau putina smantana.

Foto: placinta cu dovleac, Shutterstock

Foto: placinta cu dovleac, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.