Setari Cookie-uri

Halloween-ul trece, placintele raman!

Este luna dovleacului. Chiar daca n-ai sarbatorit Halloween-ul ca un american adevarat, o placinta buna cu dovleac nu-l va supara nici cel mai traditionalist dintre romani (chiar daca reteta nu-I chiar ca la mama acasa).

M-am gandit ca Halloween-ul este ocazia ideala sa va impartasez reteta mea de placinta cu dovleac. Este super simpla! Daca n-ai gatit in viata ta nici macar un ou ochi, aceasta este reteta cu care vei face senzatie!

Foto: ingrediente pentru placinta cu dovleac, Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat inghetat
  • 1 cutie mica smantana pentru frisca
  • 100 g zahar brun (gusta compozitia si mai adauga daca preferi sa fie mai dulce)
  • 500 g dovleac (iti va fi mai usor daca e gata ras – se gaseste in piata. Daca nu gasesti ras, iti voi explica mai jos cum sa scapi de aceasta etapa dificila)
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita praf de ghimbir (in reteta americanilor este nelipsit, eu nu il adaug fiindca nu-mi place gustul)
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris
  • un pumn de migdale macinate (sau nuci, sau alune sau ce ai tu prin casa)

Foto interior si primaa pagina: placinta cu dovleac, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.