Este luna dovleacului. Chiar daca n-ai sarbatorit Halloween-ul ca un american adevarat, o placinta buna cu dovleac nu-l va supara nici cel mai traditionalist dintre romani (chiar daca reteta nu-I chiar ca la mama acasa).
Mod de preparare
Sa lamurim problema dovleacului.
- Daca ai gasit dovleac ras, acesta se pune la calit intocmai ca la placinta cu mere impreuna cu zaharul. Cand s-a format o pasta legata, se ia cratita de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi scortisoara, ghimbirul, grisul, ouale si smantana pentru frisca si se amesteca pana la omogenizare.
- Daca nu ai gasit dovleac ras, atunci vei opta pentru planul B. Sa razi un dovleac e destul de greu pentru ca e tare (sigur, daca te simti fortoasa, nu te impiedica nimeni sa il dai pe razatoare). Eu iti ofer o varianta care mie imi pare mult mai comoda: Se spala bine dovleacul si se curata de coaja. Dovleacul este mai usor de curatat daca il tai in bucati mai mici. Bucatile de dovleac se pun pe o hartie de copt si se dau la cuptor pana cand se rumenesc (baga o furculita in el si vezi daca e moale). Apoi se pun in blender alaturi de toate celelalte ingrediente (mai putin aluatul, evident) si se amesteca pana la omogenizare.
Foto: placinta cu dovleac, Shutterstock
Pentru asamblare, se procedeaza intocmai ca la placinta cu mere pe care am copt-o in urma cu doua saptamani. Va reproduc aici metoda: