Setari Cookie-uri

Cum sa faci CREMA de ZAHAR ARS?

Crema de zahar ars este una din marile noastre placeri (vinovate).

Pentru ca este foarte grea si teribil de ingrasatoare, o mancam rar, insa atunci cand o savuram, e petrecere in familie! In urma cu vreo doua saptamani, am preparat o asemenea bunatate. Iata ce am facut:

Foto: crema de zahar ars, Shutterstock

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 300 gr zahar

Mod de preparare

Caramelizati intr-o oala cam o treime din zahar.

Cand am facut prima oara de una singura crema de zahar ars, am inteles de ce mama folosea o oala rapciugoasa pentru acest preparat. Cratita se poate curata, dar greu... Asadar, nu folositi cea mai buna cratita pentru acest proces.

Dupa ce tot zaharul s-a topit, se unge bine fundul si peretii cratitei cu siropul de zahar. Apoi cratita se lasa la racit (acum ca a venit vremea rea, o puteti scoate pe balcon).

In timp ce caramelul se raceste, preparati crema de zahar ars: Se bat ouale cu zaharul ramas pana cand acesta se topeste. Se inglobeaza laptele. Daca doriti, puteti adauga arome, eu prefer sa adaug un topping de fructe la sfarsit.

Citește și:

Compozitia se toarna in oala cu zahar caramelizat.

Se da la cuptor in bain-marie pentru 1 ora la 150C si apoi inca 15 minute la 170C.

Se lasa la racit si apoi se rastoarna pe un platou incapator (la noi nu apuca niciodata sa se raceasca, o mancam direct din cratita, dar in teorie asa se face :) ).

Foto: crema de zahar ars, Shutterstock

Foto interior si prima pagina: crema de zahar ars, Shutterstock

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.