Cea mai gustoasa PRAJITURA cu MERE

Cea mai gustoasa PRAJITURA cu MERE
Kudika
9 Noiembrie 2013

Stii senzatia aia pe care o ai dupa ce mananci ceva atat de gustos incat simti nevoia sa-i multumesti cuiva pentru asemenea bunatate? Nu? Ei bine, aceasta prajitura de mere ti-o vor face cunoscuta!

Foto: prajitura cu mere, Shutterstock

Ingrediente:

  • 1 kg mere
  • 2+1/2 cesti zahar brun
  • 50 g unt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 2 cesti faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Merele se spala bine, se curata de coaja si de cotor si se taie in jumatati.

Pentru unul din mere, procesul este diferit: nu ii scoate cotorul si taie-l felii verticale ca in imaginea de mai jos.

Foto: mere feliate, Shutterstock

Pune intr-o cratita (mai de sacrificiu) aseaza mai intai stratul de mere taiate in felii si mai apoi restul merelor asezate cat mai aproape unul de celalalt. Din loc in loc, pune cate o bucatica de unt pana termini cele 50 g. Presara jumatate dintr-o ceasca de zahar, lingurita de scortisoara si orice alte arome preferi tu (esenta de vanilie, coaja de lamaie, etc).

Da cratita la cuptor la 180 grade C pentru aproximativ 30 minute (pana cand merele se inmoaie).

Intre timp, pregateste compozitia pentru blat.

Albusurile se separa de galbenusuri. Acestea din urma se freaca bine cu 2 cesti de zahar.

Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de oua cu zahar.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se incorporeaza in aluat folosind o spartula si amestecand bland de jos in sus pentru a nu strivi spuma.

Aluatul astfel obtinut se toarna peste merele coapte si se da iarasi la cuptor. Cand prajitura s-a rumenit, infigeti o scobitoare in ea. Daca iese curata, prajitura este gata.

Se lasa la racit si apoi se rastoarna pe un platou incapator.

Se poate servi cu frisca, inghetata cu rom si stafide, sirop de ciocolata sau simpla!

Foto interior si prima pagina: prajitura cu mere, Shutterstock

Pofta buna!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri