Imi place moousse-ul de ciocolata atat de mult incat as putea sa mananc zilnic - dimineata, la pranz si o portie dubla seara.
Foto interior si prima pagina: moousse de ciocolata, Shutterstock
Pana de curand l-am evitat cu o abilitate de invidiat pentru ca are o gramada de calorii. Pana cand am cedat tentatiei si m-am pus pe gatit. Am facut insa cateva modificari de dragul siluetei si, spre marea mea bucurie, rezultatul a fost unul super-gustos!
Foto: mousse de ciocolata in lingura, Shutterstock
Ingrediente
- 1 ciocolata de calitate cu continut ridicat de cacao (peste 70%)
- 1 espresso scurt (sau o cescuta de cafea buna)
- 3 linguri ulei de cocos
- sirop de agave dupa gust
- 3 albusuri
- un praf de sare
Mod de preparare
Rupe ciocolata in bucati mici si pune-o la topit in bain-marie. Adauga uleiul de cocos si canuta cu espresso.
Foto: ciocolata topita, Shutterstock
Cat timp ciocolata se topeste, bate spuma albusurile cu un praf de sare.
Ia ciocolata de pe foc si adauga siropul de agave. Amesteca bine.
Incorporeaza treptat siropul de ciocolata in albusuri folosind o spartula cu care sa amesteci blanda pentru a nu strivi spuma.
Toarna compozitia in pahare sau boluri si las-o la frigider pentru 2 ore.
O poti orna cu fructe, fulgi de ciocolata sau frisca (dar mai bine renunta la ultima varianta daca tot ai realizat o varianta dietetica a moousse-ului de ciocolata).
Foto: moousse de ciocolata, Shutterstock