Imi place moousse-ul de ciocolata atat de mult incat as putea sa mananc zilnic - dimineata, la pranz si o portie dubla seara.
Foto interior si prima pagina: moousse de ciocolata, Shutterstock
Pana de curand l-am evitat cu o abilitate de invidiat pentru ca are o gramada de calorii. Pana cand am cedat tentatiei si m-am pus pe gatit. Am facut insa cateva modificari de dragul siluetei si, spre marea mea bucurie, rezultatul a fost unul super-gustos!
Foto: mousse de ciocolata in lingura, Shutterstock
Ingrediente
- 1 ciocolata de calitate cu continut ridicat de cacao (peste 70%)
- 1 espresso scurt (sau o cescuta de cafea buna)
- 3 linguri ulei de cocos
- sirop de agave dupa gust
- 3 albusuri
- un praf de sare
Mod de preparare
Rupe ciocolata in bucati mici si pune-o la topit in bain-marie. Adauga uleiul de cocos si canuta cu espresso.
Foto: ciocolata topita, Shutterstock
Cat timp ciocolata se topeste, bate spuma albusurile cu un praf de sare.
Ia ciocolata de pe foc si adauga siropul de agave. Amesteca bine.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Dragostea trece prin stomac: Cele mai romantice deserturi pe care să le împarți cu persoana iubită
- Sweet Ela lansează o colecție delicioasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
- Grace Couture Cakes lansează Vintage Vibes, noua colecție de torturi de nuntă în tendințele anului 2024
Incorporeaza treptat siropul de ciocolata in albusuri folosind o spartula cu care sa amesteci blanda pentru a nu strivi spuma.
Toarna compozitia in pahare sau boluri si las-o la frigider pentru 2 ore.
O poti orna cu fructe, fulgi de ciocolata sau frisca (dar mai bine renunta la ultima varianta daca tot ai realizat o varianta dietetica a moousse-ului de ciocolata).
Foto: moousse de ciocolata, Shutterstock