Un sos nobil care are si pagina de Wikipedia dedicate nu retetei, ci istoriei sale.
Sosul Bechamel, probabil ce mai folosit sos alb din lume, poarta numele marchizului de Bechamel, desi se pare ca radacinile sale sunt originare din Toscana de unde ar fi fost adus in Franta de catre regina Catherine de Medici.
Indiferent unde ar fi fost inventat, sosul Bechamel a devenit celebru in toata lumea datorita usurintei in preparare si a gustului delicios pe care il da tuturor mancarurilor.
Foto interior si prima pagina: Sos Bechamel, Shutterstock
Ingrediente
- 50 gr unt
- 1 lingura cu varf faina alba
- 250 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare
Fierbe laptele pana da in clocot.
Da focul la minim. Pune untul la topit intr-o craticioara.
Peste untul topit adauga faina amestecand fara oprire cu un tel. Cand aceasta s-a incorporat, adauga laptele fierbinte si continua sa amesteci cam 1 minut. Adauga sare si piper dupa gust.
Foto: Sos Bechamel, Shutterstock
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Trucurile Mirelei Vaida pentru preparate gustoase de Paște!Artista vopsește ouăle în culori naturale:Am învățat de la mama
- Din ce face bani soțul Gabrielei Cristea? Tavi Clonda are mai multe proiecte de care se ocupă
- Oana Zăvoranu, despre scandalul cu amanta soțul ei: M-am săturat...
Gata!
Sosul Bechamel se poate folosi la aproape orice! Il poti pune peste o portie de paste, peste fripturi de pasare si peste cam orice legumele coapte la cuptor, il poti folosi pentru ciulama samd.