Setari Cookie-uri

Biscuiti de casa cu fulgi de ciocolata

La noi in casa se rontaie frecvent. Pentru ca nu am reusit sa ii dezobisnuiesc pe cei dragi de acest obicei nesuferit (dar atat de placut!), am decis sa le pregatesc gustarici de casa pentru a inlocui toate produsele de cumparat pline de coloranti si conservanti.

Foto interior si prima pagina: biscuiti de casa cu fulgi de ciocolata, Shutterstock

Una din retetele care ma ridica la rang de “super-elf-de-casa” sunt biscuitii cu fulgi de ciocolata care au la baza o reteta de chocolate chip cookies americane.

Foto: biscuiti de casa cu fulgi de ciocolata, Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g ciocolata amaruie de calitate taiata cu cutitul in bucati cat mai mici (sau fulgi de ciocolata - eu am luat de la Mega Image)
  • 300 g faina
  • 100 g unt nesarat (la temperatura camerei)
  • 100 g zahar brun
  • 1 ou
  • ½ plic praf de copt
  • 1 linguita de cacao (eu folosesc Nesquik)
  • ½ lingurita scortisoara
  • fulgi de ovaz (optional)

Mod de preparare

Untul si zaharul se freaca bine pana se formeaza o crema pufoasa.

Foto: biscuiti de casa cu fulgi de ciocolata, Shutterstock

Celelalte ingrediente se amesteca separat. Peste ele se adauga crema pufoasa. Amestecul se da 30 minute la frigider.

Citește și:

Se tapeteaza cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Se pun apoi prajituricile formand mici gramajoare de aluat cu ajutorul unei linguri. Nu-ti face griji daca sunt “urate”, se vor mai netezi la copt iar aspectul “dezordonat” nu face nimic altceva decat sa intareasca imaginea unui desert “home made”.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana cand se rumenesc.

Foto: biscuiti de casa cu fulgi de ciocolata, Shutterstock

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.