Kudika
7 Decembrie 2013

Un preparat simplu si gustos, ideal pentru un pranz cald in zilele geroase.

Foto interior si prima pagina: Pui cu smantana, Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui – pulpe sau piept
  • 400 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • patrunjel pentru ornat

Mod de preparare

Carnea se spala bine si se pune la fiert cu un praf de sare. Dupa primul clocot se arunca apa, se spala bine carnea si cratita si se pune iar la fiert pana cand carnea se desprinde usor de pe os (sau pieptul se rupe usor in fasii). Carnea se taie fasii si se prajeste in putin ulei.

Ceapa se toaca marut si se pune la calit intr-o tigaie adanca. Cand ceapa incepe sa devina aurie, se adauga faina si smantana si, daca este cazul, compozitia se dilueaza cu putin din apa in care a fiert carnea de pui. Se potriveste de sare si piper. Se adauga puiul prajit si se mai lasa la fiert inca 5-10 minute.

Foto: Preparare sos de smantana, Shutterstock

Se presara patrunel tocat si se serveste calda cu mamaliga sau orez.

Pofta buna!

Foto: Pui cu smantana, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: