Foto interior si prima pagina: mac & cheese, Shutterstock

Ingrediente

  • 2+1/2 cani macaroane/melcisori/orice tip de paste ai in casa
  • 1/4 cana unt + 1/4 cana unt topit
  • 1/4 cana faina
  • 4 cani lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 g branza Cheddar rasa (pentru un gust mai interesant, poti adauga mai multe tipuri de branza)
  • o mana de biscuiti zdrobiti

Mod de preparare

Pune macaroanele la fiert in apa sarata. Poti adauga putin ulei de masline in apa pentru a evita lipirea macaroanelor. Fierbe-le al dente, vor mai sta si la cuptor.

Macaroane cu branza cum nu ati mancat niciodata

Pune 1/4 cana de unt la topit intr-o tigaie. Adauga faina, laptele, sarea si branza si amesteca pana cand sosul se ingroasa (cam 10 minute). Adauga macaroanele si amesteca bine.

Rastoarna amestecul intr-un vas de ceramica (sau yena, sau o tava mai adanca). Amesteca biscuitii zdrobiti cu 1/4 cana unt topit si presara pe deasupra macaroanelor, apoi da-le la cuptor preincalzit la 180 grade C, aproximativ 45 de minute.

Foto: mac & cheese, Shutterstock

Video: Adauga macaroanele intr-o tava de briose. Asa ceva TREBUIE sa incercam si noi!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta