Mac & cheese este o reteta foarte populara in randul americanilor. Pe Instagram sau Pinterest poti gasi mii de imegini cu tot soiul de variante ale acestei gustari celebre. Te invitam sa pregatesti reteta clasica si apoi sa improvizezi dupa propriul gust.
Foto interior si prima pagina: mac & cheese, Shutterstock
Ingrediente
- 2+1/2 cani macaroane/melcisori/orice tip de paste ai in casa
- 1/4 cana unt + 1/4 cana unt topit
- 1/4 cana faina
- 4 cani lapte
- 1/2 lingurita sare
- 400 g branza Cheddar rasa (pentru un gust mai interesant, poti adauga mai multe tipuri de branza)
- o mana de biscuiti zdrobiti
Mod de preparare
Pune macaroanele la fiert in apa sarata. Poti adauga putin ulei de masline in apa pentru a evita lipirea macaroanelor. Fierbe-le al dente, vor mai sta si la cuptor.
Pune 1/4 cana de unt la topit intr-o tigaie. Adauga faina, laptele, sarea si branza si amesteca pana cand sosul se ingroasa (cam 10 minute). Adauga macaroanele si amesteca bine.
Rastoarna amestecul intr-un vas de ceramica (sau yena, sau o tava mai adanca). Amesteca biscuitii zdrobiti cu 1/4 cana unt topit si presara pe deasupra macaroanelor, apoi da-le la cuptor preincalzit la 180 grade C, aproximativ 45 de minute.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Valentina Pelinel are o soră la fel de frumoasă ca ea! Uite cum arată Lavinia, mai mică cu 7 ani decât soția lui Cristi Borcea
- Sweet Ela lansează o colecție delicioasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
- Pășește pe covorul roșu, în universul The Beauty Hub al Băneasa Shopping City
Foto: mac & cheese, Shutterstock