Placinta cu branza, nuci si sos de fructe

Placinta cu branza, nuci si sos de fructe

Daca ai decis sa petreci Revelionul acasa si ai musafiri, iti recomandam acest desert delicios care poate fi pregatit fara batai de cap. La invitatia Lidl, bucatarul Petru Buiuca, ne-a dezvaluit secretele sale in prepararea acestei minunatii.

Timp de preparare: 60 min.
8 portii

Ingrediente:

  • 400 g/o foaie aluat de foitaj
  • 400 g branza proaspata de vaci Pilos
  • 4 linguri de nuci
  • 100 g fructe din conserva/mix de fructe proaspete
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 2 linguri de zahar alb Castello
  • 1 lingura de miere.

Nota: Ingredientele speciale din aceasta reteta sunt disponibile in magazinele Lidl.

Mod de preparare:

1. Intindem aluatul de foitaj. Il taiem in 2, pe lungime.

2. Deasupra intindem branza proaspata de vaci, amestecata cu nuci zdrobite in prealabil.

3. Formam din aluat 2 rulouri mari si frumoase. Le introducem la cuptor, la 185° C, timp de 30 - 40 de minute sau pana cand aluatul se umfla si devine auriu si crocant.

4. Cu 2 minute inainte sa il scoatem, il ungem cu miere.

5. Separat, facem un sos din vinul alb, fructele taiate bucati si zahar. Amestecam incontinuu, la foc mic, pana cand zaharul se topeste si se ingroasa lichidul.

6. Placinta se serveste fierbinte, impreuna cu sosul de fructe.

Vizionare placuta


Kudika
28 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri