Kudika
28 Decembrie 2013

Am gustat pentru prima oara din aceasta minunatie de lasagna cand eram in Toscana. Chiar daca lasagna clasica, umpluta cu carne tocata si sos rosu, nu este deloc pe gustul meu, aceasta varianta cu branza si pesto m-a cucerit iremediabil. Va invit sa o pregatim impreuna! Este extrem de simplu si este practic imposibil sa dai gres in pregatirea ei.

Ingrediente

(P) La Rambla te astepta sa savurezi deliciile Spaniei!

Foto interior si prima pagina: lasagna cu pesto si branza, Shutterstock

  • un pachet de foi pentru lasagna
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri de faina alba
  • 100 g pesto
  • 1 kg de branza de cel putin trei feluri diferite (urda, mozarella, branza de vaci, telemea putin sarata, parmezan, etc)
  • smantana pentru topping
  • sare, piper

Mod de preparare

In prima etapa se prepara sosul Bechamel: Fierbe laptele pana da in clocot. Da focul la minim. Pune untul la topit intr-o craticioara. Peste untul topit adauga faina amestecand fara oprire cu un tel. Cand aceasta s-a incorporat, adauga laptele fierbinte si continua sa amesteci cam 1 minut. Adauga sare si piper dupa gust.

Intr-un bol amesteca cam 2 treimi din cantitatea de branza cu pesto si cu jumatate din sosul Bechamel.

Intr-o tava sau un vas termorezistent pune 3 linguri de sos Bechamel astfel incat sa ungi tot fundul tavii. Adauga o foaie de lasagna. Rastoarna o parte din continut. Apoi iarasi o foaie, sos bechamel, branza si tot asa pana termini toata compozitia. Ultimul rand este reprezentat de o foaie de lasagna. La suprafata rastoarna restul de sos Bechamel si branza ramasa rasa marunt (ar fi de preferat ca acest tip de branza sa fie parmezan si/sau mozarella).

Foto: lasagna cu pesto si branza, Shutterstock

Da lasagna la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30 min.

Se serveste cu topping de smantana sau simplu.

Pofta buna!

Cum se face sosul Bechamel?

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: