Ingrediente

(P) La Rambla te astepta sa savurezi deliciile Spaniei!

Foto interior si prima pagina: lasagna cu pesto si branza, Shutterstock

  • un pachet de foi pentru lasagna
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri de faina alba
  • 100 g pesto
  • 1 kg de branza de cel putin trei feluri diferite (urda, mozarella, branza de vaci, telemea putin sarata, parmezan, etc)
  • smantana pentru topping
  • sare, piper

Mod de preparare

In prima etapa se prepara sosul Bechamel: Fierbe laptele pana da in clocot. Da focul la minim. Pune untul la topit intr-o craticioara. Peste untul topit adauga faina amestecand fara oprire cu un tel. Cand aceasta s-a incorporat, adauga laptele fierbinte si continua sa amesteci cam 1 minut. Adauga sare si piper dupa gust.

Intr-un bol amesteca cam 2 treimi din cantitatea de branza cu pesto si cu jumatate din sosul Bechamel.

Intr-o tava sau un vas termorezistent pune 3 linguri de sos Bechamel astfel incat sa ungi tot fundul tavii. Adauga o foaie de lasagna. Rastoarna o parte din continut. Apoi iarasi o foaie, sos bechamel, branza si tot asa pana termini toata compozitia. Ultimul rand este reprezentat de o foaie de lasagna. La suprafata rastoarna restul de sos Bechamel si branza ramasa rasa marunt (ar fi de preferat ca acest tip de branza sa fie parmezan si/sau mozarella).

Foto: lasagna cu pesto si branza, Shutterstock

Da lasagna la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30 min.

Se serveste cu topping de smantana sau simplu.

Pofta buna!

Cum se face sosul Bechamel?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: