Setari Cookie-uri

Reteta lui Jamie Oliver de GOGOSI cu zahar aromat englezesc

Din motive complet necunoscute, nu reusesc niciodata sa nimeresc reteta de gogosi pentru care bunica mea este celebra - imi ies niste turte nesuferite a caror gust este pe masura aspectului. Dupa cateva incercari esuate am renuntat si am apelat la reteta propusa de Jamie Oliver. Rezultatul a fost minunat! Iata asadar de ce o recomand cu caldura!

Foto interior si prima pagina: gogosi cu zahar, Shutterstock

Ingrediente

  • un pliculet drojdie uscata (7 g)
  • 70 g zahar tos
  • 500 g faina
  • 315 ml lapte integral caldut
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • coaja rasa de la o portocala
  • 80 g unt nesarat moale, taiat cubulete
  • 1 l ulei vegetal

Pentru zaharul aromat se amesteca urmatoarele ingrediente:

  • 100 g zahar tos
  • o lingura scortisoara rasa
  • ½ lingurita nucsoara proaspat rasa
  • ½ lingurita enibahar macinat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • un baton de vanilie (crestati-l pe lung si scoateti semintele)

Foto: gogosi cu zahar, Shutterstock

Mod de preparare

Puneti drojdia intr-un bol cu o lingura de zahar si una de faina si adaugati laptele caldut. Lasati la crescut la loc ferit de curent pentru 15 minute.

Intr-un vas incapator amestecati faina, zaharul, coaja de lamaie si portocala si untul. Adaugati maiaua si framantati pana la omogenizare. Lasati-l la crescut cam 1 ora.

Citește și:

Intindeti aluatul cu facaletul intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Cu un pahar “murdarit de faina” taiati cerculete din aluat. Asezati-le pe o tava unsa cu unt si lasati-le la crescut inca 45 minute, apoi intepati fiecare cerculet cu ajutorul unui betisor.

Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca si prajiti cerculetele de aluat pe ambele parti cam 2 minute.

Scoateti-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei si presarati peste ele amestecul de zahar aromat cat sunt inca fierbinti.

Foto: gogosi cu zahar, Shutterstock

Pofta buna!

Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.