Setari Cookie-uri

Delicii asiatice: Supa Tom Yum Goong

Supa Tom Yum Goong este supa traditionala a thailandezilor si are ca ingrediente principale crevetii si condimentele picante. Daca ar fi sa o preparam ca la carte, supa Tom Yum Goong ar fi atat de picanta incat ne-ar curge lacrimile in farfurie. Va propun astazi insa o varianta mai "light" pe care sa o puteti servi iubitului la o cina romantica.

Foto interior si prima pagina: supa Tom Yum Goong, Shutterstock

Ingrediente

  • 200 g creveti proaspeti (cele mai proaspete fructe de mare se gasesc dupa parerea mea la Metro; stocul este "refreshuit" martea, joia si sambata prin urmare va recomand sa mergeti in zilele imediat urmatoare pentru a cumpara creveti proaspeti)
  • 150 g ceapa verde
  • 750 ml supa de peste
  • 1 lime din care vom lua coaja si zeama
  • 1 ardei iute tocat marunt
  • 60g ciuperci Shiitake (sau ciuperci normale)
  • 15 gr lemon grass
  • 4 linguri coriandru proaspat tocat marunt

Foto: supa Tom Yum Goong, Shutterstock

Mod de preparare

Taie ceapa verde in bucati si las-o intr-un vas cu apa rece. Curata crevetii conform instructiunilor din clipul de mai jos:

Pune supa de peste la incalzit intr-o oala. Adauga zeama si coaja de lime, ciupercile si ardeiul iute. Zdrobeste firele de lemon grass si adaugaa-le in supa. Cand supa incepe sa clocoteasca, adauga crevetii si lasa-i sa fiarba pana devin portocalii. Scoate firele de lemon grass, adauga ceapa verde si mai lasa-le sa fiarba inca 2-3 minute. Opreste focul si adauga coriandrul tocat marunt.

Citește și:

Se serveste cu un bol de orez fiert cu un strop de sare.

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.