Supa Tom Yum Goong este supa traditionala a thailandezilor si are ca ingrediente principale crevetii si condimentele picante. Daca ar fi sa o preparam ca la carte, supa Tom Yum Goong ar fi atat de picanta incat ne-ar curge lacrimile in farfurie. Va propun astazi insa o varianta mai "light" pe care sa o puteti servi iubitului la o cina romantica.
Foto interior si prima pagina: supa Tom Yum Goong, Shutterstock
Ingrediente
- 200 g creveti proaspeti (cele mai proaspete fructe de mare se gasesc dupa parerea mea la Metro; stocul este "refreshuit" martea, joia si sambata prin urmare va recomand sa mergeti in zilele imediat urmatoare pentru a cumpara creveti proaspeti)
- 150 g ceapa verde
- 750 ml supa de peste
- 1 lime din care vom lua coaja si zeama
- 1 ardei iute tocat marunt
- 60g ciuperci Shiitake (sau ciuperci normale)
- 15 gr lemon grass
- 4 linguri coriandru proaspat tocat marunt
Foto: supa Tom Yum Goong, Shutterstock
Mod de preparare
Taie ceapa verde in bucati si las-o intr-un vas cu apa rece. Curata crevetii conform instructiunilor din clipul de mai jos:
Pune supa de peste la incalzit intr-o oala. Adauga zeama si coaja de lime, ciupercile si ardeiul iute. Zdrobeste firele de lemon grass si adaugaa-le in supa. Cand supa incepe sa clocoteasca, adauga crevetii si lasa-i sa fiarba pana devin portocalii. Scoate firele de lemon grass, adauga ceapa verde si mai lasa-le sa fiarba inca 2-3 minute. Opreste focul si adauga coriandrul tocat marunt.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Delicii culinare de primăvară: Preparatele ideale pentru mesele din zilele festive
- Gabriela Cristea se lansează în lumea afacerilor cu delicii culinare făcute în casă. Cât costă un borcan de zacuscă?
- Tanzania: O destinație fascinantă în inima Africii plină de delicii culinare la orice pas!
Se serveste cu un bol de orez fiert cu un strop de sare.
Pofta buna!