Setari Cookie-uri

Cum se face sosul lemon butter?

Sosul lemon butter, sau mai pretentios, Maitre d'hotel, este un sos de unt cu lamaie, potrivit pentru friptura de vita sau peste peste si fructe de mare. Eu sunt indragostita de aroma sa si il folosesc frecvent. Reteta este foarte simpla dar efectul este maxim.

Foto interior si prima pagina: sos lemon butter, Shutterstock

Ingrediente

  • 125 gr unt topit
  • 2 linguri patrunjel tocat marunt
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 priza de sare
  • putin piper

Mod de preparare

Foto: sos lemon butter, Shutterstock

Untul se freaca spuma. Se adauga restul ingredientelor si se freaca pana la omogenizare. Compozitia se face sul intr-o folie de aluminiu si se da la frigider pana cand o folosim.

Il poti servi peste o friptura buna de vita, fructe de mare sau peste.

Vizionare placuta


Kudika
11 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.