Odata am pregatit-o inainte sa plec in vizita la niste prieteni si a iesit atat de ciufulita incat mi-a fost rusine sa o daruiesc gazdei. De multe ori, cand o prepar acasa, o mananc direct din tava pentru ca oricum incercarile de a o taia ordonat sunt sortite esecului. Insa pe cat este brownie de urata, pe atat e de gustoasa - poate cea mai gustoasa prajitura din toate cate am incercat in viata mea.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Foto interior si prima pagina: brownie, Shutterstock

Ingrediente

  • 5 oua
  • 3 cani zahar brun
  • 2 + 1/2 cani faina
  • 1 cana de unt nesarat
  • 2 + 1/2 cani nuci/alune coapte in cuptor
  • 1 ciocolata neagra de calitate
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie (sau miezul de la 1/2 baton vanilie)

Mod de preparare

Untul si ciocolata se topesc la foc mic intr-o craticioara. Intre timp, punem in robotul de bucatarie zaharul si ouale si le batem timp de 10 minute. Se adauga apoi faina, sarea si esenta de vanilie.

Cand untul si ciocolata s-au topit, adaugam nucile si amestecam pana la omogenizare. Apoi rasturnam compozitia in robot peste aluat si amestecam bine toate ingredientele.

Rastrurnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pe functia cu ventilatie. Se lasa cam 30 minute la cuptor. Prajitura este gata cand la exterior pare coapta, iar in interior inca e moale, ca si cum ar fi cruda (aceasta este adevarata brownie!).

Foto: brownie, Shutterstock

Se serveste direct din tava, cu lingura cea mare sau, daca ai musafiri, se poate cosmetiza cu o cupa de inghetata de vanilie.

Foto: brownie cu inghetata de vanilie, Shutterstock

Foto: farfurie cu resturi de brownie, Shutterstock

Pofta buna!

Bobbi Brown Cosmetics deschide cel de-al doilea magazin din Romania in Park Lake Shopping Center, Bucuresti
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta