Se spune despre acest piure ca este cel mai gustos din toate cate au fost preparate vreodata!
Iubesc piureul. De cand am inceput diversificarea alimentatiei pentru fetita mea, am facut piure din absolut orice si l-am mancat si noi, cei mari, cot la cot cu grasuta mea.
Asa am ajuns sa caut pe internet tot soiul de retete si combinatii de legume care sa faca piureul mai interesant si mai apetisant. Am gasit in cele din urma reteta perfecta. Secretul consta atat in prospetimea ingredientelor cat si in proportia in care acestea se gasesc in amestec. Prepararea este absolut banala!
Foto interior si prima pagina: piure de morcovi si cartofi, Shutterstock
Ingrediente
- 500 g morcovi
- 500 g cartofi pentru piure
- 1 ceapa taiata mare
- o mana de miez de nuca pisat
- lapte
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii, morcovii si ceapa se fierb impreuna, apoi se paseaza. Se adauga nuca pisata, sare si piper dupa gust si lapte pana cand se obtine textura dorita (dupa preferinte: eu prefer sa pun mai putin lapte si sa obtin un piure mai solid).
Este recomandat sa se serveasca cu carnati prajiti, dar cum eu nu mananc asa ceva, prefer o friptura de pui la cuptor sau un ou fiert moale.
Foto: piure de morcovi si cartofi, Shutterstock
Pofta buna!