Setari Cookie-uri

Cea mai buna bezea cu fructe, crema de vanilie, alune si caramel

Poate n-ai sa ma crezi pe cuvant, dar aceasta minunatie de prajitura se prepara extrem de usor!

Foto interior si prima pagina: bezea cu fructe si crema de vanilie, Shutterstock

Ingrediente

Pentru bezea

  • albusurile de la 6 oua mari
  • 300 g zahar tos
  • un praf de sare

Pentru umplutura

  • 50 g alune
  • 400 ml frisca nebatuta
  • 2 linguri de zahar pudra cernut
  • un baton de vanilie (crestat si cu semintele scoase)
  • un pahar de zmeura
  • un pahar de mure
  • 200 g zahar tos
  • 200 ml apa
  • o legatura mica de menta proaspata

Mod de preparare

Bateti cele 6 albusuri intr-un bol mare pana cand se intaresc. Adaugati praful de sare si zaharul si omogenizati. Trebuie sa obtineti un amestec alb si stralucitor.

Incingeti cuptorul la 150 grade C. Tapetati o tava cu hartie de copt si repartizati spuma de bezea pe toata suprafata tavii. Dati la cuptor, timp de 1 ora, pana cand bezeaua devine crocanta la exterior, dar moale si lipicioasa la interior. Lasati-o la racit.

Intre timp, preparati umplutura.

Citește și:

Rumeniti alunele la cuptor si apoi zdrobiti-le intr-un mojar sau cu ajutorul robotului de bucatarie.

Bateti frisca, zaharul pudra cernut si semintele de la batonul de vanilie, pana cand amestecul se intareste.

Apasati bezeaua in mijloc pentru a forma o concavitate. Umpleti-o cu straturi formate din alunele zdrobite, frisca batuta si fructele pana cand epuizati ingredientele.

Puneti zaharul tos intr-o craticioara, turnati 200 ml apa si aduceti la fierbere, apoi lasati lichidul sa scada pana se caramelizeaza. Turnati amestecul cu atentie peste bezea si decorati cu cateva frunze de menta.

Pofta buna!

Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.