Bucataria slovaca se remarca prin varietatea bogata de mirodenii care transforma si cel mai banal preparat intr-un deliciu culinar. Si daca mai este si usor de pregatit, atunci aceasta gustare este tot ce ti-ai putea dori atunci cand programul incarcat nu iti permite sa petreci prea mult timp in bucatarie.
Unul dintre cele mai populare feluri de mancare al slovacilor, clatitele din cartofi sau zemiakove placky, pe graiul dulce slovac, iti vor rasfata papilele gustative de la prima degustare si isi vor castiga un loc de cinste la fiecare masa.
Foto interior si prima pagina: clatite cu cartofi, Shutterstock
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de preparare termica: 35 de minute
Ingrediente
- 5 – 6 cartofi
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 4 – 5 lingurite de faina
- 100 g Gustul untului Koliba
- 1 ou
- Sare si piper dupa gust
- Cimbru si maghiran dupa gust
- 200 urda dulce Ricoletka de la Koliba
Mod de preparare
Se dau prin razatoare cartofii si ceapa dupa care se amesteca cu restul ingredientelor, usturoi pisat, faina, ou, sare si piper dupa gust. Se unge tigaia cu Gustul untului Koliba si cu o lingura se ia din compozitie si se pune in tigaie. Se intinde compozitia si in acelasi timp se apasa usor pentru a se aplatiza.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- - PTERODACTILI - prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR este un spectacol semnat de Radu Iacoban
- Ramona Olaru iubește din nou!Cerința pe care trebuie să o îndeplinească iubitul: să am o bază în bărbatul de lângă mine...
- După doi ani de singurătate, Irinel Columbeanu iubește din nou! Cine este Ani, noua parteneră de viață a afaceristului?
Clatitele se asezoneaza cu cimbru si maghiran si se servesc cu urda dulce Ricoletka de la Koliba.
Pofta buna!