Setari Cookie-uri

Reteta mea preferata: Ciocolata de casa cu MULTE alune de padure

Desi nu imi place ciocolata in general, cea de casa este placerea mea vinovata: imi aminteste de copilarie si de joaca. Se prepara usor si repede si se consuma la fel!

Foto interior si prima pagina: ciocolata de casa, Shutterstock

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 50 ml apa
  • 20 g cacao pudra (sau pudra Nesquik)
  • 50 g unt
  • 120 g lapte praf
  • 80 g alune de padure

Foto: ciocolata de casa, Shutterstock

Mod de preparare

Zaharul si apa se pun intr-o cratita la foc mic. Se amesteca cu un tel pana cand zaharul se topeste complet, apoi se mai lasa 5 minute pe foc.

Foto: ciocolata de casa, Shutterstock

Se ia cratita de pe foc. Se adauga untul si se amesteca pana cand acesta se inglobeaza complet. Se adauga laptele praf, cacao si zaharul vanilat. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, verificand atent sa nu fi ramas cocoloase.

Foto: ciocolata de casa, Shutterstock

Compozitia astfel obtinuta se rastoarna intr-un vas tapetat cu hartie de copt. Se presara alunele de padure, se acopera cu folie transparenta si se da la frigider cateva ore, pana cand se intareste suficient cat sa poata fi taiata.

Citește și:

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.