Foto interior si prima pagina: ciocolata de casa, Shutterstock

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 50 ml apa
  • 20 g cacao pudra (sau pudra Nesquik)
  • 50 g unt
  • 120 g lapte praf
  • 80 g alune de padure


Foto: ciocolata de casa, Shutterstock


Mod de preparare

Zaharul si apa se pun intr-o cratita la foc mic. Se amesteca cu un tel pana cand zaharul se topeste complet, apoi se mai lasa 5 minute pe foc.

Beneficiile ciocolatei asupra organismului

Foto: ciocolata de casa, Shutterstock

Se ia cratita de pe foc. Se adauga untul si se amesteca pana cand acesta se inglobeaza complet. Se adauga laptele praf, cacao si zaharul vanilat. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, verificand atent sa nu fi ramas cocoloase.

Foto: ciocolata de casa, Shutterstock

Compozitia astfel obtinuta se rastoarna intr-un vas tapetat cu hartie de copt. Se presara alunele de padure, se acopera cu folie transparenta si se da la frigider cateva ore, pana cand se intareste suficient cat sa poata fi taiata.

Pofta buna!

Cum sa faci cea mai buna crema de ciocolata ganache

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta