Desi nu imi place ciocolata in general, cea de casa este placerea mea vinovata: imi aminteste de copilarie si de joaca. Se prepara usor si repede si se consuma la fel!
Foto interior si prima pagina: ciocolata de casa, Shutterstock
Ingrediente
- 200 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 50 ml apa
- 20 g cacao pudra (sau pudra Nesquik)
- 50 g unt
- 120 g lapte praf
- 80 g alune de padure
Foto: ciocolata de casa, Shutterstock
Mod de preparare
Zaharul si apa se pun intr-o cratita la foc mic. Se amesteca cu un tel pana cand zaharul se topeste complet, apoi se mai lasa 5 minute pe foc.
Foto: ciocolata de casa, Shutterstock
Se ia cratita de pe foc. Se adauga untul si se amesteca pana cand acesta se inglobeaza complet. Se adauga laptele praf, cacao si zaharul vanilat. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, verificand atent sa nu fi ramas cocoloase.
Foto: ciocolata de casa, Shutterstock
Compozitia astfel obtinuta se rastoarna intr-un vas tapetat cu hartie de copt. Se presara alunele de padure, se acopera cu folie transparenta si se da la frigider cateva ore, pana cand se intareste suficient cat sa poata fi taiata.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Mesaje de bună dimineața. Trimite celor dragi aceste urări la început de zi
- Cum funcționează, de fapt, afirmațiile pozitive și cum să le folosești corect în această primăvară
- Ioana Ginghină, compromisuri pentru a fi în lumea teatrului: Mâncam pâine cu margarină și de multe ori era pâinea mucegăită
Pofta buna!