Prajitura chinezeasca

Prajitura chinezeasca

Prajitura chinezeasca este una din preferatele copilariei mele.

Foto interior si prima pagina: prajitura chinezeasca, Shutterstock

Dificultate:

medie

Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • 7 oua
  • 200 g nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura pesmet
  • 100 g faina
  • pt glazura : 5 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf vanilie

Mod de preparare:

Se freaca untul cu zaharul pana se face spuma, se adauga 2 galbenusuri, 200 g nuci, cacao,pesmetul si faina. Se bat 7 albusuri spuma tare si se incorporeaza in restul compozitiei. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mic. Cand este aproape gata se intinde deasupra glazura si se mai lasa la cuptor la foc f mic cateva minute. Cand s-a racit se stropeste cu ciocolata topita, in fir subtire, imitand scrisul chinezesc. Tine si 2 saptamani, este f aspectoasa si gustoasa.

O reteta propusa de: Ilie Gabriela (iliegabriela62)

Sursa: Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri