Foto: conopida, Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g conopida
  • ½ piept de pui
  • maioneza
  • 2 linguri de iaurt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • sare si piper alb

Salata de toamna: 5 retete ingenioase pe care trebuie sa le incerci

Foto interior si prima pagina: salata de conopida cu maioneza si pui, Shutterstock

Mod de preparare

Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare.

Puiul se pune la fiert intr-un vas separat. Se arunca apa dupa primul clocot si se pune apoi iar la fiert in apa sarata.

Intre timp, se pregateste maioneza: intr-un vas inalt se pun un galbenus fiert si inca un galbenus crud. Se adauga o lingurita de mustar si se omogenizeaza pana cand galbenusul fiert se sfarama complet. Incepem sa amestecam folosind mixerul si turnand treptat ulei. La sfarsit se adauga sarea si un strop de suc de lamaie.

Puiul fiert se taie marunt.

Intr-un bol incapator se amesteca conopida fiarta cu maioneza, iaurtul si pipetul se pui. Se adauga sare si piper dupa gust si se stropeste cu zeama de lamaie.

Se serveste cu paine prajita.

Pofta buna!

Dieta de 22 de zile a lui Jennifer Lopez si Beyonce - plan meniu zilnic

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: