Sunt indragostita de creveti! In orice forma ar fi gatiti, eu caut lingura cea mare si mananc pana nu mai am respiratie. Trebuie sa recunosc insa, chiar si mie imi displace aspectul lor mustacios. Insa gatiti pane in pesmet, arata bine si au un gust demential!
Foto: creveti, Shutterstock
Ingrediente
- ulei de masline
- 3 maini mari de pesmet
- o mana de frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt
- coaja rasa si zeama de la o lamaie, plus inca o lamaie pentru decor
- o mana de parmezan proaspat ras
- 8 creveti uriasi decorticati si crestati
- un bol mic de faina condimentata
- 2 oua mari, batute
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 4 maini de rucola, spalata si uscata
Foto interior si prima pagina: creveti, Shutterstock
Mod de preparare
Pesmetul se amestca intr-un bol cu patrunjelul, coaja de lamaie, 1-2 linguri de ulei de masline si parmezanul. Acest amestec se pune intr-o tava si se lasa la uscat.
Intre timp, pregatim crevetii. Acestia se tavalesc prin faina, apoi se cufunda in ouale batute. Se scurg, apoi se tavalesc prin tava cu pesmet pana se “imbraca” uniform in amestecul pentru "pane".
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Carmen Bruma, rețetă de vară sățioasă și sănătoasă. Uite preparatul cu care se menține în formă
- Alexia și Aris Eram au pregătit un preparat după rețeta mamei lor. Reacția juriului, de-a dreptul surprinzătoare!
- Gabriela Cristea, afacere cu cozonaci! Uite cât costă un cozonac făcut chiar de prezentatoarea tv
Crevetii astfel preparati se pun intr-o tava unsa cu ulei de masline si se dau la cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 10 minute, pana devin crocanti si aurii.
Cand sunt gata, se presara putina sare peste ei.
Se servesc cu rucola condimentata cu sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline.
Foto: creveti cu rucola, Shutterstock
Pofta buna!
Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007