Setari Cookie-uri

Detoxifiere de primavara: Mancare de linte

Considerata drept una dintre cele mai bogate surse de proteine alaturi de soia, fasole si mazare, lintea si-a castigat rapid un loc in topul preferintelor culinare ale vegetarienilor si ale celor preocupati de o alimentatie sanatoasa. Iar un alt avantaj care vine odata cu aceasta leguma cu boabe uscate este usurinta cu care se gateste, oricine reusind sa prepare in cel mai scurt timp o adevarata delicatesa.

Ingredientele de baza in bucataria slovaca sunt carnea, cartofii si lactatele, insa si legumele se bucura de aprecierea slovacilor, precum lintea, porumbul si fasolea.

Recomandam mancarea de linte pentru cei care vor sa acorde organismului o pauza de la mancarurile grele. Este un preparat gustos si satios si nu ai nevoie de mai mult de jumatate de ora pentru a-l pregati.

Foto: linte, Shutterstock

Ingrediente:

  • linte
  • foi de dafin
  • piper negru
  • sare
  • Gustul untului Koliba
  • ulei
  • faina
  • otet
  • Edam afumat de la Koliba.

Timp de preparare: 35 minute

Foto interior si prima pagina: mancare de linte, Shutterstock

Mod de preparare:

Se unge tigaia cu Gustul Untului de la Koliba si se pune pe foc adaugandu-se lintea impreuna cu foile de dafin, piperul negru si sarea. Se lasa lintea pana se inmoaie. Separat, se amesteca uleiul, faina si laptele, dupa care se adauga peste linte. Se gateste pana cand compozitia capata o consistenta densa.

Citește și:

In mod traditional, acest preparat se serveste cu carnati sau oua. Noi va recomandam sa o incercati cu Edam afumat de la Koliba

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.