Jamie Oliver ne avertizeaza ca pentru a prepara cei mai buni cartofi rosti trebuie sa tai cu cutitul betisoare subtiri din cartofi. Voi fi sincera: n-am rabdare pentru asa ceva, eu una folosesc razatoarea. Avand in vedere cantitatile industriale in care se consuma cartofii prajiti in casa noastra, ar trebui sa ascund in beci un spiridus care sa taie cartofi zi si noapte pentru a reusi sa-i satur pe pofticiosii mei. Si apoi, eu cred ca rosti, chiar si cei pregatiti cu razatoarea, sunt o nebunie. Insa va las sa decideti singure ce varianta preferati.
Foto interior si prima pagina: tigaie cu cartofi rosti, Shutterstock
Ingrediente
- ulei de masline
- un cubulet de unt
- 600 g cartofi fainosi curatati si taiati betisoare (daca te-ai decis sa respecti reteta lui Jamie) sau dati pe razatoare (daca esti un mare lenes, ca mine)
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- frunzele de la cateva fire de rozmarin proaspat
- 6 catei de usturoi curatati
Mod de preparare
Incingeti cuptorul la 200 grade C.
Incalziti putin ulei de masline intr-o tigaie care incape si in cuptor. Adaugati untul si cartofii, presarati sare si piper si adaugati frunzele de rozmarin si cateii de usturoi intregi. Prajiti amestecul cca 10 minute amestecand continuu, apoi introduceti tigaia in cuptor pentru aproximativ 25 minute.
Scoateti tigaia si asezati un servet umed care nu absoarbe grasimea deasupra ei. Presati cartofii cu ajutorul unei farfurii de marime potrivita pentru a-i aplatiza si compacta. Reintroduceti tigaia in cuptor pentru inca 25 minute.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Carmen Bruma, rețetă de vară sățioasă și sănătoasă. Uite preparatul cu care se menține în formă
- Alexia și Aris Eram au pregătit un preparat după rețeta mamei lor. Reacția juriului, de-a dreptul surprinzătoare!
- Ștefania vrea să dea lovitura în afaceri. Ce planuri are iubita lui Speak: Cred că mai am nevoie de ceva experiență
Taiati felii si serviti. Pofta buna!
Foto: cartofi rosti, Shutterstock
Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007