Acest articol este realizat de Andreea Sfarlea – editor casutafericita.ro

Beneficiile ciocolatei asupra organismului

Andreea este mamica a doi copii, sotia unui barbat minunat si blogger in Casuta Fericita. Profesia ei este in Comunicare, a studiat business la universitatea East West din Chicago si artele plastice in Cluj, cu specializare in pictura de sevalet. A avut ocazia sa locuiasca pe doua continente, iubeste arta, designul, gastronomia si calatoriile.

Ingrediente

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar brun (Atentie! eu de obicei reduc foarte mult cantitatea de zahar din retete – ceea ce am facut si de aceasta data – asa ca pentru a face biscutii mai dulci, trebuie sa mariti cantitatea recomandata de mine, la 300 – 350 g de zahar)
  • 2 oua
  • 2 lingurite extract pur de vanilie
  • 330 g faina alba
  • 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingurita de sare
  • 150 g ciocolata neagra (cumparati ciocolata de cea mai buna calitate si folositi pentru taiat un cutit cu zimti – in felul acesta bucatile de ciocolata nu vor sari prin toata bucataria
  • 1/3 lingurita de sare de calitate foarte buna (pentru a presara cateva granule pe fiecare biscuite inainte de coacere)

Mod de preparare

Amestecati cu mixerul untul si zaharul, aproximativ 5 minute (pe treapta medie de viteza) pana cand devin o crema pufoasa, dar fara a insista prea mult (nu e nevoie sa se topeasca zaharul complet). Pe masura ce mixati, razuiti marginile castronului cu o spatula. Amestecand in mod continuu, adaugati pe rand ouale si mixati pana sunt incorporate. Adaugati extractul de vanilie. Combinati faina, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un alt castron. Cu mixerul pe treapta cea mai de jos de viteza, se adauga treptat faina, amestecand pana se combina. Cu o spatula incorporam si ciocolata, taiata in bucati mici.

Din compozitie se ruleaza in palme bile care se aseaza in tava pe o foaie de pergament (hartie de copt) la distante egale intre ele si fata de marginile tavii – in timpul coacerii compozitia se lasa, luand forma clasica de “cookie”. Presarati cateva granule mici de sare de foarte buna calitate pe fiecare bila de coca. Intr-o tava ar trebui sa intre 12 biscuiti si din intreaga compozitie ies 24.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe raftul din mijloc, timp de 12 minute. Atentie mare la timpul de coacere – daca par a fi gata, inseamna ca sunt prea tare facuti si vor fi tari/sfaramiciosi! Biscuitii sunt gata atunci cand sunt usor aurii la exterior si dedesubt, dar inca cruzi in interior si deasupra. Cand ii scoateti din cuptor ei continua sa se coaca asa incat, ii lasati in pace 5 – 10 minute.

Pofta buna!

Surpriza gustului, intr-o calatorie rasfatata cu arome de ciocolata, cafea si ceai
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta