Setari Cookie-uri

Tagliatelle cu spanac

Pastele sunt mancare de baza la noi acasa. Ne plac enorm de mult si sunt foarte, foarte usor de facut intr-un timp scurt (doua caracteristici de baza a retetelor mele)

Acest articol este realizat de Andreea Sfarlea – editor casutafericita.ro

Andreea este mamica a doi copii, sotia unui barbat minunat si blogger in Casuta Fericita. Profesia ei este in Comunicare, a studiat business la universitatea East West din Chicago si artele plastice in Cluj, cu specializare in pictura de sevalet. A avut ocazia sa locuiasca pe doua continente, iubeste arta, designul, gastronomia si calatoriile.

Foto interior si prima pagina: paste cu spanac, Shutterstock

Cu exceptia sezoanelor in care creste spanacul (primavara si mai nou toamna) m-am obisnuit sa folosesc spanac congelat si trebuie sa spun ca imi place foarte mult.

Ce este important de facut atunci cand folosim spanac congelat, este sa ne asiguram ca toata apa care se formeaza atunci cand se topeste gheata din spanac, este bine scursa sau evaporata (inainte de a adauga alte ingrediente)

Citește și:

Ingrediente: (pentru 4 persoane)

  • 250 – 300 g spanac congelat (poate fi ori maruntit, ori frunza intreaga – eu prefer frunza intreaga pentru paste)
  • 500 g de paste tagliatelle proaspete
  • 5 catei de usturoi (sau mai putin, dupa gustul personal)
  • 200 – 250 ml smantana dulce
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Asezam spanacul congelat intr-o tigaie cu putina apa si il amestecam ocazional pana cand toata apa pe care o lasa se evapora, moment in care adaugam uleiul de masline si usturoiul curatat si maruntit. Dupa cateva minute turnam smantana dulce peste spanac, il saram dupa gust si il mai lasam putin pe foc, cat sa se incalzeasca totul.

Scurgem pastele fierte intre timp in apa cu sare (dupa instructiunile de pe ambalaj) si le aruncam peste spanacul cu smantana din tigaie, amestecand bine.

Citește și:

Se servesc fierbinti cu parmezan ras si piper proaspat macinat deasupra.

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.