Setari Cookie-uri

Cum sa faci SOUFFLE de portocala?

Iti voi prezenta o reteta irezistibila!

Foto: souffle de portocala, Shutterstock

Ingrediente

Pentru matrita de unt (170 g):

  • 70 g unt
  • 100 g zahar
  • coaja de la o portocala

Amestecati untul cu coaja de portocala. Formati un strat subtire din acest amestec, folosind o perie de patiserie si presarati zahar. Eliminati-l pe cel in exces.


Biscuiti Ladyfinger GRAND MARNIER® (150 g) :

  • 6 piscoturi taiate in 5 bucati
  • 100 g lichior GRAND MARNIER® Cordon Rouge
  • 50 g suc de portocale

Incalziti sucul de portocale si adaugati lichior. Inmuiati usor biscuitii in acest amestec.

Foto: biscuiti tip piscot, Shutterstock

Baza souffle

  • 450 ml lapte
  • 3 g coaja portocala
  • 35 g faina
  • 25 g amidon de porumb
  • 25 g unt
  • 140 g galbenus de ou
  • 75 g zahar
  • 210 g albus de ou
  • 75 g zahar
  • 100 g lichior GRAND MARNIER® Cordon Rouge

Mod de preparare

Se incalzesc laptele, faina si amidonul de porumb, amestecand constant. Se fierbe timp de 2 minute. Se lasa la racit si se adauga untul, lichiorul, galbenusurile si zaharul.

Citește și:

Se bat bine albusurile si se adauga zaharul in doua parti. Amesteca usor albusul cu baza de souffle, folosind o spatula de lemn. Umple formele pe jumatate cu acest amestec.

Aranjeaza biscuitii ladyfinger in forme si umple cu restul de amestec souffle.
Stergeti formele si lasati-le la cuptor, la o temperatura de 200° C timp de 15 minute.
Se serveste imediat.



Foto interior si prima pagina: souffle de portocala, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.