Iti voi prezenta o reteta irezistibila!
Foto: souffle de portocala, Shutterstock
Ingrediente
Pentru matrita de unt (170 g):
- 70 g unt
- 100 g zahar
- coaja de la o portocala
Amestecati untul cu coaja de portocala. Formati un strat subtire din acest amestec, folosind o perie de patiserie si presarati zahar. Eliminati-l pe cel in exces.
Biscuiti Ladyfinger GRAND MARNIER® (150 g) :
- 6 piscoturi taiate in 5 bucati
- 100 g lichior GRAND MARNIER® Cordon Rouge
- 50 g suc de portocale
Incalziti sucul de portocale si adaugati lichior. Inmuiati usor biscuitii in acest amestec.
Foto: biscuiti tip piscot, Shutterstock
Baza souffle
- 450 ml lapte
- 3 g coaja portocala
- 35 g faina
- 25 g amidon de porumb
- 25 g unt
- 140 g galbenus de ou
- 75 g zahar
- 210 g albus de ou
- 75 g zahar
- 100 g lichior GRAND MARNIER® Cordon Rouge
Mod de preparare
Se incalzesc laptele, faina si amidonul de porumb, amestecand constant. Se fierbe timp de 2 minute. Se lasa la racit si se adauga untul, lichiorul, galbenusurile si zaharul.
Se bat bine albusurile si se adauga zaharul in doua parti. Amesteca usor albusul cu baza de souffle, folosind o spatula de lemn. Umple formele pe jumatate cu acest amestec.
Aranjeaza biscuitii ladyfinger in forme si umple cu restul de amestec souffle.
Stergeti formele si lasati-le la cuptor, la o temperatura de 200° C timp de 15 minute.
Se serveste imediat.
Foto interior si prima pagina: souffle de portocala, Shutterstock