Aceasta tarta este istorica si isi merita reputatia cu varf - de frisca! Se prepara usor, fara prea multa bataie de cap si are un gust divin!
Foto interior si prima pagina: tarta cu ciocolata, Shutterstock
Ingrediente
Pentru blat
- 325 g unt nesarat
- 225 g zahar tos
- un paf de sare
- 565 g faina simpla, cernuta, plus inca putin pentru presarat in tava
- optional: coaja rasa de la o portocala
- 3 oua ecologice mari
- 65 g cacao
Pentru umplutura
- 200 ml lapte integral
- 565 ml frisca nebatuta
- 65 g zahar tos
- 350 g ciocolata neagra de calitate, rupta in bucati
- 2 oua ecologice mari
Mod de preparare
Foto: felie de tarta cu ciocolata, Shutterstock
Se unge cu unt o forma de tarta cu marginea detasabila si diametrul de 28 cm.
Se amesteca untul, zaharul, sarea. Apoi se incorporeaza faina, coaja de portocala, pudra de cacao si ouale.
Se formeaza un amestec faramicios care trebuie framantat pana se obtine o bila de aluat. Aceasta se inveleste in folie de plastic si se da la frigider cel putin o ora.
Se intinde aluatul cu facaletul, se captuseste forma de tarta si se pune la congelator jumatate de ora.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Carmen Bruma, rețetă de vară sățioasă și sănătoasă. Uite preparatul cu care se menține în formă
- Alexia și Aris Eram au pregătit un preparat după rețeta mamei lor. Reacția juriului, de-a dreptul surprinzătoare!
- Ștefania vrea să dea lovitura în afaceri. Ce planuri are iubita lui Speak: Cred că mai am nevoie de ceva experiență
Se incinge cuptorul la 180 gade C si se coace aluatul 12-15 minute (pana capata aspect de biscuit). Se scoate din cuptor si se coboara temperaturala 170 grade C.
Pentru umplutura de ciocolata: se pun intr-o cratita la foc mic laptele, frisca si zaharul si se aduc la punctul de fierbere. Se ia cratita de pe foc si se adauga ciocolata si ouale. Se amsteca pa la omogenizare.
Se pune tava cu blatul in cuptor si se toarna cu grija (fara sa va ardeti mana) crema de ciocolata. Se coace 15 minute.
Cand umplutura incepe sa tremure, prajitura este gata.
Se lasa la racit si se serveste cu frisca.
Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007