Setari Cookie-uri

Un rasfat fermecat: Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri imi aminteste de copilarie, de vremea in care bunica taia trandafirii din curte si facea un dulce pe care pe atunci il consideram neinteresant, destinat doar oamenilor mari. Astazi il consider un rasfat binemeritat intr-o dimineata insorita.

Foto interior si prima pagina: dulceata de trandafiri, Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 1/2 l apa (mai adaugati un pahar daca doriti dulceata mai lichida)
  • 500 g petale de trandafiri cu partile albe taiate
  • zeama de la 1 lamaie

Foto: dulceata de trandafiri, Shutterstock

Mod de preparare

Apa, zaharul si jumatate din zeama de la lamaie se pun la fiert pana cand amestecul se leaga. Se inlatura spuma care se formeaza in timpul fierberii.

Petalele de trandafiri se framanta bine cu mana amastecandu-le in acest timp cu restul de zeama de lamaie. Se adauga apoi in cratita cu sirop si se lasa la fiert pana cand dulceata capata consistenta dorita.

Se lasa la racit si se pune apoi in borcane.

Se savureaza cu o stare de spirit zen, in lingurite mici, ascultand neaparat muzica buna. Iata recomandarea noastra:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.