Cum apar capsunile in piete, la noi in casa se prepara obligatoriu aceasta tarta. Este extrem de usor de pregatit, este racoroasa si usoara dar extrem de gustoasa.
Foto interior si prima pagina: tarta cu capsuni, Shutterstock
Ingrediente
Pentru aluatul de tarta
300 g faina
100 g unt rece, taiat cubulete
125 g zahar
2 oua
1 lingura de otet
1 varf de sare
Pentru crema de vanilie
400 ml lapte
3 linguri faina
2 galbenusuri
100 g zahar
1 pastaie de vanilie
Pentru ornat:
500 g capsuni
Mod de preparare
Foto: tarta cu capsuni, Shutterstock
Aluatul de tarta: Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat tare care se da la frigider pentru 2 ore. Apoi se scoate aluatul din frigider, se intinde cu facaletul si se modeleaza forma de tarta, avand grija sa imbracam in aluat si marginile tavii. Se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15 minute.
Intre timp, se pregateste crema: 300 ml lapte se pun la fiert impreuna cu pastaia de vanilie crestata cu semintele scoase (si acestea se adauga in lapte). Cand laptele s-a incalzit, se scoate pastaia.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Sweet Ela lansează o colecție delicioasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
- Îngrijirea pielii predispuse la hiperpigmentare: ghid practic pentru un ten de invidiat
- IKONIK - primul brand de produse profesionale pentru păr, creat special pentru stiliştii români
Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga faina si restul de lapte si se omogenizeaza. Apoi compozitia se adauga treptat in cratita in care laptele fierbe pe foc. Se amesteca bine pana se ingroasa. Se ia cratita de pe foc, se adauga untul si se amestca pana se topeste. Se lasa la racit.
Crema se toarna in coaja de tarta. Se orneaza cu capsuni si se da la frigider pentru cateva ore.
Pofta buna!