Foto interior si prima pagina: rulouri de zucchini, Shutterstock

Ce manaca vegetarienii de Sarbatori: alternative light la sarmale
Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • (pentru 4 portii):
  • 2 dovlecei potrivit de mari,
  • 4 linguri de ulei de masline,
  • sare;
  • Pentru umplutura:
  • 300g.ciuperci(din conserva),
  • 300g piept de pui fript in prealabil,
  • 2 oua,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2dl.suc de rosii,
  • 100g.parmezan ras;


Mod de preparare:

1.Cu un cutit ascutit se taie dovleceii in fasii, fiecare in 4 fasii.(nu se curata de coaja)
Se ung fasiile cu ulei de masline , se sareaza si se lasa deoparte.
2.Se prepara umplutura:
Ciupercile se calesc intr-o tigaie, in putin ulei de masline, se adauga pieptul de pui taiat in cubulete, se calesc impreuna inca 2-3 minute.Se ia tigaia de pe foc si se adauga ouale batute, usturoiul zdrobit, 50g. parmezan ras si sare.
3.Se umplu fasiile de dovleac cu aceasta umplutura si se ruleaza.
4.Intr-un vas de Jena, se pune 1/2 din cantitatea de suc de rosii, peste se aseaza rulourile ,se acopera cu restul de suc de rosii si se presara parmezan ras.
5.Se pune vasul de Jena in cuptorul preincalzit, la 180*C, si se lasa pana se rumenesc rulourile.Preparatul se serveste cald cu un vin alb sec.

O reteta propusa de: Marinela Elena Filip (marispsy)

Sursa: Garbo.ro

Uitati de cartofi! Cea mai buna reteta cu dovlecel
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: