Aceasta reteta a fost prezentata intr-o sesiune de gatit interactiva, gazduita de chef Marius Tudosiei la Bacania Veche Charity Shop la invitatia Soia Inedit.
Foto interior si prima pagina: tofu picant, Shutterstock
Ingrediente:
- ulei de nuca, alune, susan - in ordinea asta. Ideal e cel de nuca
- tofu Inedit cuburi
- garlic&chilli sauce
- ceapa rosie
- ardei rosu
- ardei iute
- usturoi
- apa fierbinte
- otet de vin alb
- zahar brun
- faina de orez
Mod de preparare
Incalzeste un wok. Pune uleiul in el si asteapta sa se incalzeasca. Cand e fierbinte, pune in el (in ordinea asta): sosul chilli&garlic, usturoiul si apoi ardeiul iute.
Arunca apoi ceapa rosie taiata felii, ardeiul rosu gras (sau Kapia).
Pune cuburile de tofu. In tot acest timp agita bine, sa nu arzi ingredientele.
Cand se rumeneste tofu un pic (extrem de putin) pune un shot de apa fierbinte, otetul (1 lingura), zaharul brun si faina de orez. Agita bine. Se formeaza un sos gros care inglobeaza toate aromele si ramane lipit de cuburile de tofu si de legume.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- 40 de rețete de post - idei delicioase pentru o alimentație sănătoasă
- Călătorie culinară prin Asia, fără pașaport: Parcul Titan găzduiește cea de- a 5-a ediție Asian Food Fest, între 23 și 25 mai
- Cum îți influențează alimentația starea de spirit și energia
Se serveste cald.
Pofta buna!