Setari Cookie-uri

Paine dulce de banane - Banana Bread

Aceasta prajitura este de baza la noi acasa. Este extrem de versatila... cameleonica de-a dreptul!

Acest articol este realizat de Andreea Sfarlea – editor casutafericita.ro

Andreea este mamica a doi copii, sotia unui barbat minunat si blogger in Casuta Fericita. Profesia ei este in Comunicare, a studiat business la universitatea East West din Chicago si artele plastice in Cluj, cu specializare in pictura de sevalet. A avut ocazia sa locuiasca pe doua continente, iubeste arta, designul, gastronomia si calatoriile.


Foto interior si prima pagina: banana bread, Shutterstock

Bananna bread este de baza la noi acasa. Este extrem de versatila... cameleonica de-a dreptul!

Poti sa o modifici dupa bunul plac, adaugand ingredientele favorite si o sa aiba alt gust in functie de ce contine... e la fel de buna si facuta intr-o tava intinsa, cu o crema de branza gen cheese cake sau una mascarpone deasupra… sau cu frisca batuta… yummy!

Citește și:

E totodata o reteta foarte usoara si rapida, e foarte greu sa nu iti iasa si e perfecta de fiecare data, plina de aroma si umeda la interior. O recomand cu tot dragul!

Ingrediente

  • 3 sau 4 banane coapte, zdrobite
  • 75 g unt topit
  • 60 g de zahar
  • 1 ou, batut
  • 1 lingura extract pur de vanilie sau o pastaie de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 185 g faina alba (sau combinata cu faina integrala)

Nu aveti nevoie de un mixer pentru aceasta reteta!

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 175 ° C. Cu o lingura de lemn, amestecati untul topit in compozitia de banane zdrobite intr-un bol mare. Se adauga in ordine zaharul, oul, si vanilia. Se presara deasupra bicarbonat de sodiu impreuna cu sare si se amesteca. Ultima se adauga faina. Tot in aceasta faza se mai pot amesteca eventuale ingrediente suplimentare (cacao, bucatele de ciocolata, nuci, stafide, etc), in orice combinatie va place. Se toarna coca intr-o tava de chec, unsa bine cu unt si tapetata cu faina. Coaceti timp de 1 ora (chiar daca se inegreste putin la exterior, asteptati sa treaca ora inainte sa o scoateti afara din cuptor!)

Citește și:

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.