Acest articol este realizat de Andreea Sfarlea – editor casutafericita.ro

Supa crema de morcovi cu ghimbir: rasfatul de dupa sarbatori

Andreea este mamica a doi copii, sotia unui barbat minunat si blogger in Casuta Fericita. Profesia ei este in Comunicare, a studiat business la universitatea East West din Chicago si artele plastice in Cluj, cu specializare in pictura de sevalet. A avut ocazia sa locuiasca pe doua continente, iubeste arta, designul, gastronomia si calatoriile.


Reteta este foarte, foarte usor de facut (se potriveste chiar si persoanelor care nu gatesc deloc), este delicioasa si sofisticata! In plus, poate sa fie mancata si de copiii mici (aproximativ de la varsta de 1 an)

Ingrediente

  • 2 radacini de telina medii
  • 6 radacini de pastarnac
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 litru supa baza de pui sau de legume (optional)
  • 200 - 250 ml smantana dulce pentru gatit
  • sare si piper
  • crutoane din paine

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari, se aseaza intr-o oala cu capac si se acopera cu supa baza in cazul in care aveti si/sau cu apa, pana cand legumele sunt complet acoperite de lichid.

Se fierb pana se inmoaie, se lasa putin la racorit si se paseaza cu blender-ul de mana pana ajung un piure fin. (sfat: legumele sunt mai usor de pasat daca scoatem mai intai lichidul intr-un recipient si il readaugam dupa ce am terminat de pasat legumele).

Peste supa pasata se adauga toata smantana dulce si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. In acest moment, daca supa e prea groasa, se mai completeaza cu supa baza sau cu apa, pana ajungeti la consistenta dorita, dupa care se mai da un clocot. Se serveste calda, cu crutoane facute in casa, din paine veche.

Pofta buna!

PS: daca doriti o varianta mai consistenta a supei, tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati in bolul de supa cateva bucatele de somon la gratar impreuna cu crutoanele de paine. Gustul este divin!

Foto interrior si prima pagina: supa crema, Shutterstock

Supa crema de dovleac: o reteta surprinzator de gustoasa
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta