Va propun sa pregatim o reteta rar intalnita dar extrem de gustoasa.
Foto interior si prima pagina: cartofi umpluti, Shutterstock
Ingrediente:
Pentru acest preparat eu nu pun cantitatile exacte care trebuie puse in compozitie, insa va pot spune cu aproximatie ce trebuie pentru circa 20 de cartofi medii spre mari.
- cam 1-2 cepe marisoare
- carne tocata 750 gr de orice fel doreste fiecare gospodina (pui, porc, vita sau amestec din fiecare)
- 400gr orez (1 cana de ceai cu orez )
- 1 ou
- o lingura de pasta de tomate
- marar ,patrunjel (cimbru facultativ )
- piper, sare, condimente pentru carne tocata
Mod de preparare:
Se pune ceapa la calit in circa 30 ml ulei. Cand e aurie se adauga pasta tomata si orezul care in prealabil a fost spalat putin in apa calduta.
Se mai lasa putin pe foc (cam 10 min) cu 1/2 cana apa, apoi se trage de pe aragaz si se lasa compozitia pana la racirea totala.
Se adauga carnea tocata si restul ingredientelor si se omogenizeaza bine.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- 40 de rețete de post - idei delicioase pentru o alimentație sănătoasă
- Asia Fest ajunge pentru prima dată la Brașov, 1-3 august, trei zile de cultură și gastronomie asiatică în inima orașului
- Mâncăruri de Crăciun - Sărbători alături de cei dragi savurând preparate de Crăciun cu aromă de drag și dragoste d-acasă
Intre timp, pana la racirea compozitiei se curata cartofii de coaja si, cu o lingurita, se scobeste miezul lasind o grosime a peretilor cartofului cam de 0,5 cm. Apoi se umple fiecare cartof cu acesta compozitie obtinuta din amestecul tuturor ingredientelor si, dupa preferinta, se poate pune la fiecare cartof, ca si la ardeiul umplut, capac din felii de rosie sau cartof.
Se aseaza apoi cartofii intr-un vas si se pune apa fierbinte peste ei cat sa-i acopere. Se adauga 1 lingura de pasta tomata, piper, foaie de dafin si ulei in raport de cat vrea fiecare sa fie de grasa mancarea.
Se dau la cuptor pana cand cartofii sunt fierti. La sfirsit adaugam verdeata tocata marunt .
Se servesc cu smantana.
Pofta buna!
O reteta propusa de eu mimi (mimizami) pentru Garbo.ro