Acest articol este realizat de Andreea Sfarlea – editor casutafericita.ro

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Andreea este mamica a doi copii, sotia unui barbat minunat si blogger in Casuta Fericita. Profesia ei este in Comunicare, a studiat business la universitatea East West din Chicago si artele plastice in Cluj, cu specializare in pictura de sevalet. A avut ocazia sa locuiasca pe doua continente, iubeste arta, designul, gastronomia si calatoriile.

Foto interior si prima pagina: supa bulgareasca, Shutterstock

Azi am sa impartasesc cu voi o supa de origine Bulgareasca, numita Tarator, sau supa rece de castraveti si iaurt.


Ingrediente pentru 4 portii

  • 5 castraveti (cam 500 g)
  • 500 g iaurt simplu
  • 2 – 3 catei de usturoi
  • 2 – 3 linguri de nuci sfaramate (optionale)
  • 1 buchetel de marar proaspat (optional)
  • ulei de masline de calitate
  • sare
  • apa plata

Mod de preparare

1. Se taie castravetii in cubulete mici si se pune deoparte. Daca au seminte foarte mari, indepartezi zona respectiva inainte sa ii tai cubulete.
2. Bati iaurtul cu o furculita pana devine lichid dupa care il torni peste castravetii taiati.
3. Adaugi cam 4 linguri de ulei de masline si amesteci bine.
4. Adaugi usturoiul pisat si nucile zdrobite sau mararul tocat daca iti plac aromele respective. Daca nu, usturoiul este suficient.
5. In functie de cat este de lichida, supa se mai subtieaza cu apa plata rece, pana ajunge la consistenta dorita. Trebuie avut grija sa nu devina prea subtire.
6. Se da la frigider si se serveste rece.

Pofta buna!

Ce sunt taratele Psyllium si ce beneficii miraculoase au pentru sanatate
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta