Spaghete carbonara, un rasfat de vis intr-o combinatie unica

Spaghete carbonara, un rasfat de vis intr-o combinatie unica
Kudika
16 August 2014

Spaghete carbonara este o reteta extraordinar de gustoasa, avand acel amestec italienesc de simplitate si rafinament.

Reteta spaghete carbonara este un rasfat culinar pe care fiecare din noi trebuie sa ni-l oferim ocazional si sa traim acel moment ca si cum am fi in “La Bella Italia”. Va propun pentru astazi o reteta alternativa la varianta clasica, aceasta versiune fiind de multe ori mai populara si mai gustoasa datorita consistentei cremoase a sosului: spaghete carbonara cu smantana.

spaghete carbonara
Foto1: spaghete carbonara, Shutterstock

Ingrediente spaghete carbonara

  • 500 g spaghetii (puteti folosi atat spaghete cat si tagliatele sau penne)
  • 400 g bacon
  • 400 g smantana
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 linguri parmezan sau cascaval ras
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingura unt

Mod de preparare spaghete carbonara

Desi este o reteta destul de simplu de realizat, detaliile sunt cele care fac diferenta si care dicteaza perfectiunea acestui preparat delicios.

Spaghetele se fierb intr-o cratita cu apa, sare si o lingura de unt, urmand instructiunile de pe pachet pentru a nu le lasa sa fiarba prea mult. In acelasi timp taiem baconul cubulete si il punem la calit intr-o tigaie, adaugand peste usturoiul tocat marunt. Calim totul pana ce usturoiul prinde o culoare aurie.

Intr-un castron adaugam smantana, galbenusurile si parmezanul sau cascavalul ras fin. Daca folositi parmezan nu mai este necesar sa puneti sare deoarece este el indeajuns de sarat. In functie de preferinte puteti adauga si piper. Amestecam bine pana devine o compozitie omogena.

Adaugam sosul obtinut peste bacon si usturoi si amestecam usor cateva minute pana se leaga compozitia.

Ne intoarcem iar la spaghete, in acest timp cel mai probabiul s-au fiert, le luam de pe foc si avem grija sa le scurgem de apa. Dupa ce am scurs bine spaghetele, le punem in oala clatita, adaugam sosul deasupra si amestecam bine.

Spaghetele carbonara sau paste carbonara cum mai sunt numite, se servesc calde cu putin parmesan ras deasupra.

paste carbonara la cuptor
Foto2: spaghete carbonara la cuptor, Shutterstock

Putem face foarte usor si spaghete carbonara la cuptor, mai exact, dupa ce amestecam spaghetele cu sosul de smantana punem compozitia intr-o tava mai inalta sau intr-un vas de yena, razuim cascavalul, batem bine doua galbenusuri si le punem cu o lingura deasupra. Tava se baga la cuptorul preincalzit timp de 15 minute.

Pofta buna!


Foto prima pagina: paste carbonara, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri